Johnny Depp és a fiatal szupermodell együtt a jachton

Johnny Depp, a Karib-tenger kalózai sztárja, és a nála 31 évvel fiatalabb szupermodell, Yulia Vlasova egy magánjachton romantikáztak Saint Tropez-ban, ami újabb bizonyíték lehet arra, hogy a színész és a modell között több lehet pusztán barátságnál.

Az utóbbi időben egyre többet hallani Johnny Depp és az orosz származású Yulia Vlasova találkozóiról, bár hivatalosan még nem erősítették meg kapcsolatukat. Egy bennfentes szerint a kapcsolatuk jelenleg "laza", de gyakran látni őket együtt. A legfrissebb fotók tanúsága szerint a színész és a modell közel kerültek egymáshoz egy luxus jachton, Saint Tropez közelében.

Más témában, az orosz ipar növekedése jelentősen lassult az elmúlt hónapokban. Az orosz statisztikai hivatal adatai szerint az ipari termelés éves növekedése júniusban csupán 1,9 százalékra mérséklődött, ami 2023 márciusa óta a legkisebb ütem. Az elemzők korábban 4,8 százalékos lassulást vártak. Az idei első hat hónapban az ipari termelés 4,4 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest.

A bányaipari termelés csökkenése is felgyorsult, júniusban 3,1 százalékos esést mutatva, míg az első fél évben az ágazat produktivitása 0,3 százalékkal maradt el a tavalyi azonos időszaktól. A feldolgozóiparban is lassulás figyelhető meg, itt az éves növekedés 4,6 százalékra csökkent. Az orosz gazdaságfejlesztési minisztérium az idei évre 2,5 százalékos ipari növekedést prognosztizál, ezen belül a feldolgozóipar 4 százalékos bővülésére számítanak.

Az orosz ipar teljesítménye tavaly 3,5 százalékkal nőtt, ami jelentős javulás a 2022. évi 0,7 százalékos bővüléshez képest.

Egy másik, Oroszországgal kapcsolatos hírben, az Orosz Ortodox Egyház Szent Szinódusa felfüggesztette Hilarion (Alfejev) budapesti és magyarországi metropolita kormányzását, miután egy fiatal férfi szexuális zaklatással vádolta meg. A zsinat Mefogyij (Zinkovszkij) jegorjevszki püspököt nevezte ki a bizottságok megbízott elnökévé, míg a budapesti és magyarországi egyházmegye ideiglenes igazgatásával Nyugat-Európa pátriárkai exarcháját, Nyesztor (Szirotenko) korszuni (herszoneszi) és nyugat-európai metropolitát bízták meg. Hilarion metropolita korábban jó kapcsolatot ápolt a Fidesszel, és a kormány nem árulta el, hogyan kaphatott magyar állampolgárságot rövid időn belül Magyarországra érkezése után.