A sör és a tragédia nyomában Sopronban

Sopron városa nem csak a sörkultúra új hullámának köszönhetően került a figyelem középpontjába, hanem egy sajnálatos haláleset miatt is.

A sör szerelmesei számára Sopron nem csupán a hagyományos ízeket kínálja, hanem a kisüzemi forradalomnak köszönhetően egyre gazdagabb választékot. Az újhullámos kisüzemek, melyek száma már meghaladja a 120-at, dinamikus fejlődést mutatnak, és egy színes, gazdag kultúrát építettek ki a sör körül. A nagyüzemek is átvették a kisüzemek logikáját, például a soproniak az IPA (Indian Pale Ale) piacra dobásával új termékkel rukkoltak elő. Azonban a jelenlegi helyzet nem olyan rózsás, hiszen az energiaárak és alapanyagárak emelkedése, a munkaerőhiány, az infláció és a kereslet gyengülése válságtüneteket okoznak, amelyek már több pincészet bezárásához vezettek, és a kisebb főzdék is hasonló nehézségekkel küzdenek.

A kézműves sörök, mint például a Mad Scientist DDH Mad IPA, jellegzetes megjelenéssel és kreatív designnal hívják fel magukra a figyelmet. Ezek a termékek jelentősen drágábbak, de egyben teljesen más ízvilágot képviselnek, mint a hagyományos alsó erjesztésű lagerek.

Sopron azonban nem csak a sör miatt került a hírekbe. Csütörtök reggel a Szalamandra-tónál egy horgász tragikus körülmények között vesztette életét. A Győr-Moson-Sopron megyei rendőrség megerősítette a halálesetet. A sopronmedia.hu információi szerint a horgász a beszakadt szerelékéért ment be a vízbe, ahonnan már nem tudott visszatérni, és vízbe fulladt. A helyszínen dolgozó munkások értesítették a hatóságokat, és az ügyben közigazgatási eljárás indult a Soproni Rendőrkapitányságon. A város így nem csak a sörkultúra új hullámának, hanem egy sajnálatos balesetnek is színhelyéül szolgált.