Orbán Viktor Tusványoson: tiszteletbeli huszárrá avatták és új pólók kerültek bemutatásra

Orbán Viktor miniszterelnök húszárkalappal a fején érkezett meg Tusnádfürdőre, ahol a hagyományoknak megfelelően szombaton fog beszédet tartani a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban, amelyet legtöbben Tusványosként ismernek. Az idei rendezvényen különleges megtiszteltetés érte: tiszteletbeli huszárrá avatták, amiről egy videót is posztolt közösségi oldalán. A videóban egy huszár Isten áldását kéri Orbánra, hogy bölcsességgel vezethesse a nemzetet, és Isten, Család, Haza szeretetében maradhasson.

A miniszterelnök egy fontos kormányülés után indult útnak, és csütörtök reggel már beszámolt a közösségi oldalán a nap terveiről: "Reggel kormányülés, este irány Tusnádfürdő!" – írta megosztott bejegyzésében. Az Instagramra feltöltött képen Orbán Viktor húszárkalapot visel, és a "Megjöttek a fehérvári húszárok" felirat olvasható. A tiszteletbeli huszárrá avatás után a miniszterelnök a csákót is felpróbálta, majd készített egy szelfit is ebben az öltözetben.

Az eseményen jelen volt Szilágyi Ákos, a New York Polgári Kör alapítója is, aki ismert Orbán Viktor egyik nagy rajongójaként. Szilágyi Tusványosra egy új pólóban érkezett, amelyen a "Orbán Viktor, Európa hazafija és reménye" felirat látható, és amin maga a miniszterelnök is szerepel egy csapat fegyveres, EU-csillagos gorilla között. Szilágyi szerint ezek az alakok jelképezik azokat, akikkel Orbán az Európai Unióban küzd.

Szilágyi Ákos bemutatta a másik, péntekre szánt pólóját is, amelyen a meglőtt Donald Trump látható, a Jelenések könyvéből vett idézettel: "Maradj hűséges mindhalálig, és neked adom az örök élet koszorúját!" – olvasható rajta.