A magyar női kézilabda-válogatott vereséget szenvedett a címvédő Franciaországtól

A magyar női kézilabda-válogatott erőteljes kezdés után végül 31-28-ra kikapott a házigazda és címvédő Franciaországtól az olimpiai női kézilabda-torna első fordulójában. A magyar csapat utoljára a 17. percben vezetett, és bár többször is volt lehetőségük az egyenlítésre, a franciák megérdemelten nyertek. A mérkőzés szoros volt a végéig, gyors válaszokkal a magyar gólokra. A következő találkozójukat vasárnap reggel Brazília ellen játsszák.

A magyarok erős kezdése ellenére a franciák felzárkóztak és már a félidőben 15-12-re vezettek. Kuczora öt gólt szerzett a magyar válogatottnak, de a francia játékosok, Horacek és Foppa hatékonyabbak voltak. A második félidőben a magyar csapat három-négy gólon belül maradt a címvédőkhöz képest, de minden egyenlítési lehetőségnél a franciák gyorsan növelték az előnyüket. A találkozó végül 31-28-as francia győzelemmel zárult.

A hivatalos megnyitó még várat magára, de a 2024-es olimpia programja már elkezdődött a magyar csapat számára. A párizsi csapatok közül elsőként a magyar női kézilabda-válogatott lépett pályára, ahol a támogató több mint tízezer szurkoló előtt a nehéz ellenfélnek számító címvédő és házigazda francia csapattal szembesültek.

A következő napokban Brazília, Angola, Spanyolország és Hollandia ellen folytatják az olimpiai útjukat. A csoportból a legjobb négy csapat jut tovább a versenyben. A többi mérkőzésen Brazília 29-18-ra legyőzte Spanyolországot, míg Hollandia 34-31-re verte Angolát.

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint a rutin hiányzott a csapatból, amit a franciák kihasználtak, és azonnal büntettek a legkisebb hibákért is. A csapatkapitány úgy érzi, a legfontosabb, hogy csapatként egységesek voltak, és ez pozitívum a jövőt illetően. Márton Gréta szerint a védekezésben az a nagyon kicsi plusz segíthetett volna a mieinknek, míg Böde-Bíró Blanka a sok egy-egy elleni szituációt emelte ki, mint problémát. Simon Petra, a válogatott legfiatalabb tagja szerint az első tizenöt percben hatékonyabbak voltak a franciáknál, de a visszarendeződés védekezésben kevésbé voltak hatékonyak.

(Borítókép: Damien Meyer / AFP)

OLIMPIA, PÁRIZS 2024
Női kézilabda, B csoport, 1. forduló
Magyarország–Franciaország 28–31 (12–15)

Korábban

  • Hollandia–Angola 34–31
  • Spanyolország–Brazília 29–18

A csoport állása:Brazília 2 pont (29–18), Hollandia 2 (34–31), Franciaország 2 (31–28), Magyarország 0 (28–31), Angola 0 (31–34), Spanyolország 0 (18–29).

A magyar válogatott csoportkörös további programja

  • július 28. 9.00 Magyarország–Brazília
  • július 30. 16.00 Magyarország–Angola
  • augusztus 1. 14.00 Magyarország–Spanyolország
  • augusztus 3. 9.00 Magyarország–Hollandia