Párizsi Olimpia: Fucsovics és Marozsán a teniszmezőnyben

A magyar Fucsovics Márton Rafael Nadallal találkozik a férfi tenisz egyéni versenyének első fordulójában a Párizsi Olimpián. Amennyiben továbbjut, úgy a második körben Novak Djokovic lehet az ellenfele.

Fucsovics Márton, a világranglista 83. helyezettje, a 22-szeres Grand Slam-bajnok Rafael Nadallal mérkőzik meg a Párizsi Olimpia férfi tenisz egyéni versenyének első körében. A győztesük a következő körben valószínűleg a 24-szeres Grand Slam-tornagyőztes Novak Djokoviccsal kerülhet szembe, aki az ausztrál Matthew Ebden ellen kezdi meg a versenyt, és amennyiben Fucsovics is továbbjut, egy mindenki által várt Djokovic–Nadal ütközet is összejöhet.

Fucsovics a Magyar Tenisz Szövetség közösségi oldalán nyilatkozott, hogy vegyes érzésekkel tekint a sorsolásra, de bízik abban, hogy meglepheti Nadalt, aki jelenleg nem a legjobb formájában van. A magyar játékos egy hete kezdte újra a tréningeket, és kilencvenszázalékos állapotban van a sérült keze, így motiváltan várja az összecsapást. Fucsovics hozzátette, hogy talán ez az utolsó lehetősége, hogy megmérkőzzön Nadallal, ráadásul éppen a Roland Garroson.

Egy másik magyar játékos, a 49. helyen rangsorolt Marozsán Fábián a 15. helyen kiemelt francia Ugo Humbert ellen kezdi meg a versenyt, ahol a hazai közönség komoly segítséget nyújthat a balkezes játékosnak. A páros versenyben Fucsovics és Marozsán a holland Tallon Griekspoort és a párosspecialista Wesley Koolhof ellen lépnek pályára, és ha továbbjutnak, akkor jó eséllyel a spanyol álompáros, az idén már három Grand Slamet is nyerő Carlos Alcaraz és Nadal lehet a következő ellenfelük.

A sorsolási ceremónián olyan neves játékosok vettek részt, mint Andy Murray, Stan Wawrinka, Rafael Nadal, Elina Svitolina és Angelique Kerber. Nadal és Djokovic több mint 2 év után először találkozhatnak az Olimpián, ha mindketten eljutnak a megmérettetésig. A torna legnagyobb esélyese, Carlos Alcaraz egy libanoni versenyző ellen kezdheti meg a menetelését.