Elképesztő flipperezés, botrány és szurkolói roham után veszített Argentína

Az argentin labdarúgó-válogatott drámai és zavaros körülmények között kapott ki Marokkótól a párizsi olimpia férfi labdarúgótornájának egyik mérkőzésén.

A párizsi olimpia megnyitóünnepsége még hátra van, de a labdarúgó-tornán már elkezdődtek a küzdelmek. Az Argentína-Marokkó mérkőzésen a hosszabbítás 105. percében egy rendkívüli jelenet után egyenlítettek az argentinok. Thiago Almada távoli lövését egy marokkói védő blokkolta, majd Almada újra lőtt, a kapus hárított, de a labda Nicolas Otamendi elé került, aki a kapufát találta el. A labda Bruno Amionéhoz pattant, aki szintén a kapufát találta el fejjel, végül Cristian Medina fejelte be a labdát. Azonban a meccs utolsó utáni-utáni pillanatában, a sok ápolás miatt elrendelt 15 perces hosszabbítás 16. percében történt ez a jelenet.

A meccs azonban nem ért véget a góllal. Az argentin szurkolók örömükben poharakat, palackokat és fáklyákat dobáltak a pályára, míg a marokkói szurkolók közül többen berohantak a fűre, ami miatt a játékvezető mindenkit leparancsolt a pályáról. Egy ideig úgy tűnt, hogy a bíró lefújta a meccset, de később kiderült, hogy csak kirendelte a szurkolókat a pályáról, hogy az utolsó három, káoszban eltelt percet zárt ajtók mögött újrajátsszák. A stadion kiürítése után a csapatok visszatértek, és a videobíró segítségével érvénytelenítették az argentin egyenlítő gólt les miatt. Így a meccs további három percig tartott, de nem született több gól, így Marokkó 2:1-re győzelmével zárult.

A csoportmérkőzések során a négy csoport első két helyezettje jut tovább a negyeddöntőbe. A spanyol válogatott is nehezen, de legyőzte az üzbégeket a Parc de Princes-ben, Sergio Gómez kihagyott tizenegyese ellenére is. Az argentin válogatott szombaton Irakkal, kedden pedig Ukrajnával találkozik, és a kiesett három pont nagyon hiányozhat nekik a későbbiekben.