Jannik Sinner kihagyja a párizsi olimpiát

A világelső olasz teniszező, Jannik Sinner nem vesz részt a közelgő párizsi olimpián, mivel mandulagyulladással küzd. A 22 éves sportoló, aki idén nyerte meg az Ausztrál Open-t és bejutott a Roland Garros elődöntőjébe, egy heti edzés után érezte rosszul magát, és orvosa tanácsára döntött a verseny kihagyása mellett.

Sinner a közösségi médián keresztül jelentette be a hírt, ahol csalódottságát fejezte ki, mivel az olimpia kiemelt célja volt az idei szezonban. Az olasz teniszező kiváló szezont tudhat maga mögött, hiszen első Grand Slam címét szerezte meg az Ausztrál Open-en, és ezzel a világranglista élére került. Sinner a tenisz új generációjának kiemelkedő alakja, aki sikeresen követi a teniszlegendák, mint Federer, Nadal és Djokovic nyomdokait. Wimbledonban a negyeddöntőig jutott, ahol kiváló teljesítményt nyújtott.

A párizsi olimpia tenisz sorsolása csütörtökön 11 órakor kerül megrendezésre. Közben a magyar játékosok, Fucsovics Márton és Marozsán Fábián is részt vesznek az egyéni és páros versenyeken. Más sportágakban is történtek visszalépések; Tadej Pogacar szintén bejelentette nemrégiben, hogy nem vesz részt a párizsi olimpián.