Gyilkosság egy békéscsabai hotelben: vádat emeltek az érdi férfi ellen

A Békés Vármegyei Főügyészség emberölés bűntette miatt vádat emelt egy 27 éves érdi férfi ellen, aki 2023-ban egy békéscsabai hotelben halálosan megkéselte Szabó Sándor egykori bokszolót és küzdősportedzőt, aki már csak hobbiból edzősködött és főállásban egy biztonsági cégnél dolgozott.

A vádirat szerint a vádlott és társai az ominózus este vacsoráztak és italoztak a hotelben, ahol a férfi hangoskodni kezdett és agresszíven viselkedett a személyzettel szemben. A helyzet annyira eldurvult, hogy a szálloda a Magyar Pünkösdi Egyház biztonsági részlegének vezetőjét, Szabó Sándort hívta a helyszínre. A 53 éves bokszoló a teraszon összetűzésbe került a 27 éves férfival, aki egy 16 cm pengehosszúságú bicskával többször megszúrta Szabó bal lábát, majd a verekedés során arcon és mellkason is megsebesítette, ami végül a sértett halálához vezetett.

A támadó és egy 46 éves budapesti társa a helyszínről menekültek, és egy Monorhoz közeli tanyán bujkáltak, mielőtt az elkövető másnap reggel feladta magát a Monori Rendőrkapitányságon. A főügyészség a 27 éves férfi letartóztatásának fenntartása mellett végrehajtandó börtönbüntetésre és a közügyek gyakorlásától való eltiltásra tett indítványt, míg a 46 éves társát bűnpártolás vádjával kell szembenéznie.

Az eset kapcsán az MTI szerint a Magyar Ökölvívó Szövetség közleményt adott ki, amelyben megemlékeztek Szabó Sándorról, aki magyar bajnoki ezüstérmet szerzett ökölvívóként, és edzőként is sikeres volt, többek közt a felnőtt válogatottnál is dolgozott, valamint más küzdősportokban is kiemelkedő sikereket ért el versenyzőivel. Szabó Sándor özvegye, Szabóné Vass Gabriella megtörten nyilatkozott a sajtónak, elmondva, hogy a tragikus hírt fia közvetítette neki, és a kórházból értesült férje haláláról. Az eljárás a Gyulai Törvényszéken folytatódik.