Balesetek miatt útlezárások Székkutasnál és az M7-es autópályán

Csütörtök reggel baleset történt a 47-es úton Székkutas közelében, ahol egy autóbusz és egy tehergépkocsi érintőlegesen ütközött, emiatt lezárták az utat. Ugyanezen a napon kora délután egy kamion és kisteherautó karambolozott az M7-es autópályán, ami szintén útlezárást eredményezett.

A 47-es út balesetében érintett autóbusz oldala megsérült, oldalsó szélvédői kitörtek, sok üvegszilánk került a burkolatra, és a helyszínre mentő is érkezett. A rendőrség a Rutin alkalmazásban tájékoztatott a balesetről, és a katasztrófavédelem honlapján is megjelentek részletek. A baleset miatt a 47-es út a 180-as kilométernél zárva van, kerülni a 4419-es úton Kardoskút felé lehet.

Az M7-es autópályán történt balesetben egy kisteherautó ütközött egy kamionnak, és annak pótkocsija alá szorult. A baleset Balatonszárszó közelében, az autópálya 124-es és 125-ös kilométere között történt. A műszaki mentést végző siófoki hivatásos tűzoltók kivontatták a kamion alól a járművet, amelybe beszorult ember, akit feszítővágóval szabadítottak ki, majd átadták a mentőknek. A baleset helyszínére mentőhelikopter is érkezett, és a sztráda érintett szakaszát teljes szélességében lezárták, különösen a Budapest felé vezető oldalt érintve.

Mindkét baleset miatt jelentős forgalmi korlátozásokra kell számítani, és a hatóságok arra kérik az autósokat, hogy lehetőség szerint kerüljék el a balesetek helyszíneit. A mentési és helyreállítási munkálatok idejére a rendőrség és a katasztrófavédelem a közlekedők türelmét és megértését kérik.