Drogcsempészeti ügyek rázzák meg Magyarországot

A magyar rendőrség az elmúlt hetekben közel 90 kilogramm marihuánát foglalt le, melynek feketepiaci értéke meghaladja a 200 millió forintot. Nyolc gyanúsítottat azonosítottak eddig, és az ügyben folytatódik a nyomozás.

Június 10-én egy magyar testvérpár és a nő barátja próbálkozott meg 60 kilogramm marihuánát csempészni Olaszországból Magyarországra egy lakókocsival. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) átvizsgálta a járművet Letenyén, és a kábítószert lefoglalta. A testvérek és a nő barátja lakhelyén, Diósdon további 8 kilogramm drogot, egy vákuumcsomagoló gépet, valamint jelentős összegű készpénzt találtak. Őket kábítószer birtoklása miatt hallgatták ki. A nő barátja letartóztatásban van, míg a testvérpár szabadlábon védekezik.

Egy másik esetben öt férfit fogtak el Budapesten és Tiszaföldváron, akiknél összesen 9 kilogramm marihuánát találtak. Az összesen 90 kilogrammnyi lefoglalt drog feketepiaci értéke meghaladja a 200 millió forintot. Négy férfit kábítószer-kereskedelemmel, egyet pedig birtoklással gyanúsítanak. Az egyik magyar és a két külföldi férfi azóta letartóztatásban van, míg a többi személy szabadlábon védekezik.

A rendőrség tovább folytatja az ügy vizsgálatát, és további gyanúsítottak azonosítása is várható. Az eddigi eredmények jelzik, hogy a hatóságok komolyan veszik a kábítószer-ellenes küzdelmet, és a nyomozások során további fejleményekre számíthatunk. Az ügy közben átkerült a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Szervezett Bűnözés Elleni Főosztály Kábítószer Bűnözés Elleni Osztályához, ahol kiderült, hogy a három fiatal kapcsolatban állhatott kábítószer-terjesztőkkel. Az eddigi akciókban összesen csaknem 90 kiló drogot foglaltak le, aminek a feketepiaci értéke meghaladja a 200 millió forintot, ezzel 90 ezer adag piacra kerülését sikerült megakadályozni.