Magyar Péter és a TISZA Párt tervei Budapesten

Magyar Péter, a TISZA Párt elnöke, a közösségi médiában osztotta meg a párt budapesti fejlesztési terveit és egyúttal asszisztenseket is keresnek az Európai Parlamenti delegációhoz.

A TISZA Párt Budapest-programjának előkészítése során Magyar Péter a párt fővárosi közgyűlési tagjaival egyeztetett, és Facebook-posztjában vázolta a fővárosi prioritásokat. Ezek között szerepel a gyalogos híd építése, a Duna bevonása a városlakók életébe, a belső kerületek szabályozásának egységesítése, a külső kerületek zaj- és tehermentesítése, a pazarló működés racionalizálása, a főváros és a kormány viszonyának rendezése, ciklusokon átívelő fejlesztési koncepció kidolgozása, közvetlen uniós fejlesztési források lehívása, Budapest nemzetközi vérkeringésbe való bekapcsolása, a közlekedés és középületek akadálymentesítése, egységes városarculat kialakítása, a zöldterületek növelése és karbantartása, valamint a fővárosi ifjúsági és szociális ügyek, és a háziorvosi- valamint az ügyeleti rendszer betegbarát átalakítása.

A párt társasági életébe is betekintést nyújtott a pártelnök, aki Rost Andrea énekesnővel, a TISZA budapesti rendezvényeinek állandó művész fellépőjével lecsózott, és bejelentette a helyi Tisza-szigeti aktivisták körének megalakulását, melyet az énekesnő mentorál.

A TISZA Párt nem csak a fővárosi fejlesztésekre koncentrál, hanem az Európai Parlamenti munkájukhoz is keresnek munkatársakat. Magyar Péter Facebook-bejegyzésében hívta fel a figyelmet a párt honlapján keresztül történő jelentkezési lehetőségre. Több mint húsz álláshelyre, adminisztratív és szakmai munkakörökbe várják a jelentkezőket, különösen olyan agrárszakembert, aki jól ismeri a hazai és uniós agrárpolitikát.

A jelentkezési határidő 2024. július 26-án jár le, a munkába állás pedig 2024. szeptember 1-jén kezdődik. Azoknak ajánlják a lehetőséget, akik képesek nemzetközi környezetben a legtöbbet kihozni magukból, érdekli őket egy sokoldalú, pörgős munkakörnyezet és gyorsan tanulnak. A párt politikai célkitűzéseivel egyetértő jelentkezőket várják.

Azonban nem minden hír pozitív a TISZA Párt háza táján. Magyar Péter, a párt elnöke, nemrégiben egy ATV-s műsorban váltott ki heves reakciókat, amikor a műsorvezető, Rónai Egon által felvetett kérdésekre válaszolva, váratlanul kivonult az élő adásból. A Publicus Intézet által készített közvélemény-kutatás szerint a megkérdezettek 79 százaléka hallott az esetről, és a válaszadók 63 százaléka szerint Magyar Péter nem járt el helyesen, míg csak 26 százalékuk vélekedett úgy, hogy helyes volt a politikus reakciója. A Tisza Párt szimpatizánsainak 88 százaléka értesült a történtekről, és a diplomások körében a legmagasabb, 90 százalékos volt az értesültség. Az eset kapcsán Magyar Péter éles kritikával illette az ATV tulajdonosi körét, és a műsorvezető kérésére, hogy "fejezze be ezt a kutyakomédiát", a politikus levette a mikroportját és szó nélkül távozott a stúdióból.