A VV Fanni-ügy főnyomozójának új részletekkel szolgáló podcastja

Dr. Gál Sándor, a Budapesti Zsaruk Podcast legutóbbi adásában új részleteket osztott meg a Novozánszki Fanni gyilkossági ügyével kapcsolatban. A Való Világ egykori játékosának, Fanninak a holtteste 2017 óta nem került elő, gyilkosát azonban jogerősen elítélték.

A főnyomozó beszámolt arról, hogy a vádlott, B. László, egy dunaújvárosi vállalkozó, hogyan ismerte meg Fannit egy álláshirdetésen keresztül, majd 2017. november 20-án felkereste a lány XIII. kerületi albérletét. A kamerafelvételek tanúsága szerint B. László karjában vitte le az alélt állapotban lévő Fannit a teremgarázsba, egy bőrönddel együtt. A férfi több változatban is elmondta a rendőröknek, hogy mi történt, de ezeket a verziókat a nyomozók nem hitték el.

A nyomozás során a GPS és VÉDA adatok alapján kiderült, hogy B. László a Duna Plázához ment, ahol felvett egy utast, majd továbbhaladt a siófoki bérelt lakásához. Itt később overallban és kesztyűben jelent meg az autójánál, majd rövid időre eltűnt. A cellainformációk szerint nem hívta fel a barátnőjét, ellentétben azzal, amit állított.

Dr. Gál Sándor szerint felmerül a kérdés, hogy a gyilkos ebben az időben eltüntette-e a holttestet, vagy kockáztatta, hogy az egész éjszaka a kocsiban maradjon. Másnap B. László valamit rejtegetett, amikor kijött a lakásból, majd autóval Szalkszentmártonba hajtott, a régi kompkikötőhöz. A poligráfos vizsgálat eredményei alapján a nyomozók úgy vélik, hogy B. László megölte Fannit, a testét a Dunába rejtette, és a vizsgálat gyenge, de pozitív értéket mutatott arra is, hogy megszurkálta, elégette a holttestet.

A podcastban felmerült az is, hogy lehetséges, B. László nem a Dunába, hanem máshol szabadult meg a holttesttől. Az is kiderült, hogy a gyilkos nagyapja Skodájával visszament Fanni lakásához, ahol bejutott a házba és valószínűleg vagy valamit ott hagyott, vagy az eldugott pénzért ment fel.

Az RTL Híradó által ismertetett új videófelvétel, amit a Budapesti Zsaruk Podcast hozott nyilvánosságra, azt mutatja, hogy B. László a siófoki házának kamerája előtt hezitált, majd úgy döntött, nem nyitja ki a csomagtartót, és továbbment. A nyomozók szerint a csomagtartóban valószínűleg Fanni vérző holtteste és a bőrönd volt, amit a gyilkos nem akart a kamera előtt kivenni.

A Budapest Zsaruk Podcast által közzétett új videón látható, hogy B. László kiszállt a bérelt autójából, és a csomagtartó felé indult, de amikor észrevette a térfigyelő kamerát, átállt a közeli kukákhoz. A nyomozó elmondása szerint ezek a képsorok segítettek az elkövető kézre kerítésében. A bíróságon B. László nem magyarázta meg ezt a tettét, és elítéléséig tagadta a bűncselekményt.

Novozánszki Fanni holtteste azóta sem került elő, és a gyilkosságért B. Lászlót életfogytiglani büntetésre ítélték, ami Magyarországon egyedülálló, tekintettel arra, hogy a holttestet nem találták meg. Jó magaviselet esetén 2034-ben szabadulhat.