Hétvégi kánikula és záporok várhatóak

A hétvégén a strandidő és a kánikula is visszatér, sok napsütés és 30 Celsius-fok feletti csúcshőmérséklet mellett helyenként záporok, zivatarok is előfordulhatnak az ország északnyugati részén.

Pénteken napos időre számíthatunk kevés gomolyfelhővel, csapadék nélkül, este azonban északnyugat, észak felől növekedhet a felhőzet. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27-32 fok között alakul. Keleten lehet esetleg több a gomolyfelhő, de este a gomolyok leépülnek.

Szombaton derült, gyengén felhős, napos és száraz idő várható. A változó irányú szél többnyire mérsékelt marad, de az északnyugati határvidéken megélénkül a déli szél. A hőmérséklet hajnalban 11-20, délután 29-35 fok között alakul, délutánra a hőmérséklet elérheti a 35 fokot is. A Balaton, a Fertő-tó és a Velencei-tó vize 23-25 fokos, a Tisza-tó 28 fokos lesz.

Vasárnap is sok napsütésre lehet számítani, de a déli órákban északnyugat felől egy felhősáv érkezik, amely délkelet felé haladva vékonyodik, feloszlik. Az ország északnyugati felén helyenként zápor, zivatar is kialakulhat. A déli, délkeleti szelet élénk, délutántól az északnyugati, északi szelet egyre többfelé erős lökések kísérhetik. A hőmérséklet hajnalban 14-22, délután 32-37 fok között alakul, az ország délkeleti részén akár 36 fok is lehet.