Újabb postás tragédiája Bács-Kiskun megyében

Egy héten belül már a második postás vesztette életét munkavégzés közben Bács-Kiskun megyében. A legutóbbi esetben egy darázscsípés okozta a tragédiát, míg a korábbi halálesetet hőguta előzte meg.

A Postások Szakszervezete a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy a szanki posta egyik kézbesítője életveszélyes darázscsípés következtében hunyt el munkavégzés közben. A pontos körülmények egyelőre ismeretlenek, nem tudni, hogy az áldozat esetleg allergiás reakciótól szenvedett-e, vagy más okból következett be a halál.

A múlt heti eset során egy másik postai dolgozó Kelebián lett rosszul a hőség miatt, és az utcán összeesett. A járókelők eszméletlen állapotban találtak rá, és bár mentőhelikopterrel kórházba szállították, életét már nem lehetett megmenteni. A férfi hosszú ideje feküdt eszméletlen állapotban a tűző napon, és mire rátaláltak, a teste nagyon átforrósodott. A Magyar Posta a hőguta miatt elhunyt munkatársát saját halottjának tekinti, és vizsgálatot indított annak kiderítésére, hogyan kaphatott hőgutát.

Mindkét eset Bács-Kiskun megyében történt, ami felveti a kérdést, hogy a postai dolgozók munkakörülményei megfelelőek-e a nyári hőségben, illetve más veszélyes helyzetekben. A szakszervezet és a Magyar Posta egyaránt foglalkozik az esetek kivizsgálásával. A Postás Szakszervezet mélyen együttérz a családokkal, és minden támogató segítséget igyekszik megadni az érintetteknek.