Hajléktalan férfit tartottak rabszolgaként Sárbogárdon

Tizenöt évig tartottak embertelen körülmények között és dolgoztattak egy hajléktalan férfit Sárbogárdon, a Győri Fellebbviteli Főügyészség a büntetés súlyosbítását indítványozza.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség súlyosbítást indítványoz annak a vádlottnak az esetében, aki 2008-ban rávette egy 25 éve hajléktalan férfit, hogy költözzön a sárbogárdi ingatlanára, és cserébe a szállásért és élelemért gondozza az állatait. A vádlott azonban a férfit egy víz és fűtés nélküli istállóban szállásolta el, ahol napi 12 órát kellett dolgoznia, gyakran éhezett, és a vádlott házába sem léphetett be. A sértettet a vádlott és édesanyja többször bántalmazták, aki a kiszolgáltatott helyzete miatt mindent eltűrt.

A férfi 2023 augusztusában megszökött, és egy rendőr figyelt fel rá az utcán, aki egy hajléktalanszállóra kísérte. A Székesfehérvári Törvényszék társtettesként elkövetett emberkereskedelem, kényszermunka és testi sértés bűntette miatt 5 év börtönbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte a férfit, édesanyját pedig 2 év, végrehajtásában 5 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre.

Az ítélet ellen az ügyész a büntetés súlyosítását, a férfi és a védője pedig enyhítés érdekében fellebbeztek. Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.