Verstappen tíz rajthellyel hátrébb a Belga Nagydíjon

Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője, az első szabadedzés leggyorsabbja volt Spa-Francorchamps-ban, de tíz rajthellyel hátrébb kell kezdenie a vasárnapi Belga Nagydíjat.

A címvédő Verstappen autójában ötödik alkalommal cseréltek motort, ami miatt büntetést kapott, és így a szombati időmérőn elért helyezésétől függetlenül tíz pozícióval hátrébb kell majd rajtolnia. Verstappen 2022-ben a 14., tavaly pedig a hatodik helyről startolva nyert Belgiumban. Az RB japán pilótája, Cunoda Júki hasonló okból a mezőny végéről fog rajtolni, mivel nála több alkatrészt is cseréltek.

Az első szabadedzésen Verstappen mögött az ausztrál Oscar Piastri, a McLaren versenyzője lett a második, míg a harmadik helyen a Williams thaiföldi pilótája, Alexander Albon végzett. A pontversenyben második helyen álló brit Lando Norris, szintén a McLaren pilótája, több mint egy másodperces hátránnyal a nyolcadik helyen zárt. Verstappen a második szabadedzésen csak 217 ezredmásodperces hátránnyal lett harmadik, ahol a két McLaren, Lando Norris és Oscar Piastri voltak a leggyorsabbak.

A Belga Nagydíj hétvégi programja pénteken 17 órakor a második szabadedzéssel folytatódott, szombaton pedig a harmadik szabadedzést követően 16 órakor kerül sor az időmérő edzésre. Vasárnap 15 órakor rajtol el a futam.

Eredmények, 1. szabadedzés, az élcsoport:

  1. Max Verstappen (holland, Red Bull) 1:43.372 perc
  2. Oscar Piastri (ausztrál, McLaren) 1:43.903
  3. Alexander Albon (thaiföldi, Williams) 1:44.099
  4. George Russell (brit, Mercedes) 1:44.225
  5. Lewis Hamilton (brit, Mercedes) 1:44.279
  6. Charles Leclerc (monacói, Ferrari) 1:44.306