Noszály Sándor és Kovács Kokó István a barcelonai olimpiai emlékeiket idézik

Noszály Sándor teniszező egy 32 évvel ezelőtti fotót osztott meg a barcelonai olimpia nyitóünnepségéről, amelyen Kovács Kokó István ökölvívóval látható, és sok sikert kívánt a 2024-es párizsi olimpián induló magyar versenyzőknek.

Noszály Sándor a közösségi médiában tett közzé egy nosztalgikus képet, amelyen a barcelonai olimpia megnyitóján látható, nyakában Kovács Kokó Istvánnal. A kép mellé írt üzenetében felejthetetlen emléknek nevezte az eseményt és bátorította a magyar sportolókat a párizsi játékokon. Noszály és Kovács hamarosan a Sztárbox című műsorban is találkozhatnak, ahol Noszály versenyzőként, Kovács pedig szakmai kommentátorként és supervisorként vesz részt.

A magyar lovasok számára az elmúlt évtizedek olimpiái sorozatos balszerencsével jártak. Dallos Gyula, az Európa-bajnoki bronzérmes lovas, több alkalommal is kihagyta az olimpiát különböző okok miatt, például mert lova, Aktion, beteg lett vagy sántának nyilvánították. Az utolsó magyar lovas, aki olimpián indult, 1996-ban Atlantában vett részt a versenyeken.

Azonban a 28 éves átok Párizsban megtört, Kaizinger Balázs lovas és Herr Cooles Classic nevű lova sikeresen átment az állatorvosi vizsgálaton. Kaizinger a Versailles-i kastélyban kialakított versenyközpontban elmondta, hogy elégedett a helyszínnel és a pálya kialakításával. A lovastusa versenyszámai a díjlovaglással kezdődnek Párizsban, majd a tereplovaglás és a díjugratás következik.