Párizsi Olimpiai Játékok: Google Doodle, Gyurcsány Ferenc üzenete és a vízipólósok búcsúja

A Google különleges doodle-t jelenít meg a keresőoldalán, hogy támogatását fejezze ki a Párizsi Olimpiai Játékok iránt. A doodle arany babérkoszorúban helyezkedik el, és szárnyas sportolókat ábrázol különböző sportágakban. Az olimpiai játékok nyitóünnepsége 19:30-kor kezdődik.

Gyurcsány Ferenc arra buzdítja a magyarokat, hogy támogassák az olimpiai sportolóikat, elkerülve a negatív vagy túlzottan kritikus megjegyzéseket. Kiemeli az egység és a pozitív energia fontosságát a magyar versenyzők szurkolásakor. Gyurcsány Facebook-üzenetében arra kéri az embereket, hogy inkább az atléták támogatására koncentráljanak, mintsem megosztó vitákba vagy összehasonlításokba bocsátkozzanak. A hivatalos nyitóünnepség jelenti a 2024-es Párizsi Olimpia kezdetét, ahol számos magyar sportoló fog érmekért küzdeni.

A magyar vízipóló-válogatott, amely a világbajnokságot megnyerve érkezik az olimpiára, péntek délelőtt indult el Budapestről Párizsba. A csapatot családtagjaik és szeretteik kísérték ki a reptérre, ahol megható búcsúzások zajlottak. Barátnők, feleségek és gyerekek búcsúztak el a sportolóktól, akik vasárnap a franciák ellen lépnek majd pályára. A búcsúzó pillanatokról készült fotók is bizonyítják a magyarok összetartását és a családok támogatását. Hajrá magyarok!

A francia vasúttársaság, az SNCF szerint szabotázsakció zavarta meg jelentős mértékben a TGV nagysebességű vonatok közlekedését Párizs környékén, éppen néhány órával a Párizsi Olimpia nyitóünnepsége előtt. A párizsi nyugati, északi és keleti vonalak érintettek, a hétvégén várhatók törlések és késések a javítási munkálatok miatt. Patrice Vergriete francia közlekedési miniszter a szabotázst bűncselekménynek ítélte el.