Gyászol a magyar színházi világ: elhunyt Tallós Rita férje

Tallós Rita színésznő közösségi oldalán keresztül közölte a szomorú hírt, hogy férje, Vértes Gábor életét vesztette. A tragikus eseményről egy közös fotóval, mely mellé csupán egy fekete szívet fűzött, számolt be.

A gyászoló feleség bejegyzése azonnal részvétet nyilvánító kommentek áradatát váltotta ki ismerősei körében. Tallós Rita azt is megosztotta, hogy férje búcsúztatására a mai napon, délután 13 órakor kerül sor a Kozma utcai Izraelita temetőben.

A színésznő egy Weöres Sándor-idézetet is közzétett, amely valószínűleg férjének szóló üzenetként szolgált. Tallós Rita és Vértes Gábor kapcsolata kezdetben nem volt zökkenőmentes, hiszen a színésznő eleinte fenntartásokkal kezelte a férfi közeledését. Az idő azonban összehozta őket, és szerelem szövődött közöttük, amelyet később egy komoly próbatétel, a színésznő mellrák-diagnózisa is megerősített. Vértes Gábor ebben a nehéz időszakban is kitartott felesége mellett, és mindent megtett annak érdekében, hogy támogassa őt a gyógyulás folyamatában.

"A párom az első pillanattól kezdve tudta, hogy meggyógyulok. Ugyanúgy éltünk, mint azelőtt: sportoltunk, szórakoztunk, társaságot fogadtunk, jókat nevettünk. Egy pillanatra sem engedte el a kezemet, és nem hagyta, hogy a betegséggel komolyan foglalkozzak. Aztán három eseménydús év után egy baráti összejövetelen egyszerűen bejelentette, hogy április 26-án elvesz feleségül. Az volt életem egyik legemlékezetesebb napja!" - idézte fel a múltat Tallós Rita a Story magazinnak adott tavalyi interjújában.

A színésznő egy évvel azután ismerkedett meg Gáborral, hogy elvált két gyermeke édesapjától, Barbinek Péter színésztől. A férfi kitartó udvarlása meghozta az eredményt, és bár éppen hogy belekezdtek közös életükbe, amikor Tallósnál mellrákot diagnosztizáltak, Gábor mindenben támogatta és segítette őt.

A színésznő a sugárkezelésről, parókában sietett a szertartásra, amit egy buli követett. "Amíg én ezzel a kórral küzdöttem, ő volt a legnagyobb támaszom, a párom és az segített a legtöbbet, hogy az elején eldöntöttem, nem lesz betegségtudatom" - mondta lapunknak nemrég Rita.

Nemcsak a magánéletben, a munkában is remek párost alkottak, közösen vitték színházukat, a Liliom Produkciót is. Boldogan és aggodalommentesen élhettek egészen addig, amíg úgy tudjuk, Gábor egészsége is romlani kezdett, szép házukat is árulni kezdték.

A pár egyik közeli ismerőse szerint Rita azonban ugyanúgy mellette állt, támogatta, később ápolta, ahogy annak idején őt a férje. Visszaadhatta mindazt a sok segítséget, szeretetet és pozitív hozzáállást, amit kapott tőle. Sajnos azonban most ez kevésnek bizonyult, és a történtek nagyon megviselték Ritát, családja és barátai próbálják benne a lelket tartani.