Alexander Albon több évre szóló szerződést hosszabbított a Williamsszel

A Williams Formula–1-es csapata bejelentette, hogy több évre szóló szerződést hosszabbított Alexander Albonnal, aki így hosszabb távon is a csapat tagja marad.

A brit istálló szerdai bejelentése értelmében Albon, akinek eredeti szerződése 2025 végéig szólt, továbbra is a Williams pilótája lesz. A thaiföldi versenyző 2022-ben csatlakozott a csapathoz, és rövid idő alatt az első számú versenyzőjükké vált. Tavalyi teljesítményével hozzájárult, hogy a Williams a hetedik helyen zárja a konstruktőrök pontversenyét.

Albon a szerződéshosszabbítás kapcsán elmondta, hogy bár az idei szezon kezdete nem volt zökkenőmentes, a csapattal együtt jelentős fejlődésen mentek keresztül. Megjegyezte, hogy a háttérben folyó változásoknak köszönhetően bízik abban, hogy a Williams visszatérhet a rajtrács elejére. Hozzátette, hogy a projekt hosszú távú, és ő maga is kiemelkedő szerepet kíván vállalni a csapat fejlődésében, ezért döntött úgy, hogy hosszabb távra szóló szerződést köt.

A 28 éves Albon, aki 2024-ben még nem szerzett pontot, hangsúlyozta, hogy mélyen hisz a csapatban és a közös sikerben, ezért vállalt elkötelezettséget hosszabb időre.