A Real Madridnak ötmillió fontot kell fizetnie a Chelsea-nek Hazard miatt

A Real Madrid futballklubnak ötmillió fontot kell kifizetnie a Chelsea-nek, mivel a tavaly visszavonult Eden Hazard miatt a spanyol csapat bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe.

Eden Hazard, aki 2019-ben csatlakozott a Real Madridhoz a Chelsea-től, nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, és 2022 után a klub ismét bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe, ami miatt a spanyoloknak ötmillió fontot kell fizetniük az angol csapatnak. Hazard 2019-ben, a profi labdarúgás egyik legnagyobb csillagaként érkezett Madridba, de a Realnál eltöltött idő alatt nem tudott maradandót alkotni. A belga játékos szerződésében szereplő egyik feltétel értelmében, amennyiben a Real Madrid Bajnokok Ligája-döntőbe jut, ötmillió fontot kell utalnia a Chelsea-nek, függetlenül attól, hogy Hazard tagja-e még a csapatnak.

A 33 éves támadó tavaly októberben visszavonult, és búcsúzóul elmondta, hogy tizenhat év és több mint 700 meccs után úgy döntött, befejezi profi pályafutását. Hazard hálás volt a kluboknak, a belga szövetségnek, családjának, barátainak, tanácsadóinak és a szurkolóknak, akik mellette álltak karrierje során.

A Real Madridnak a döntőbeli részvétellel járó jutalmakból bőven fedezhető az ötmillió fontos kiadás, és ha megnyerik a döntőt, akkor ez a költség még kevésbé jelent majd terhet a klub számára. A Bajnokok Ligája döntője június 1-jén lesz, ahol a Real Madrid a Borussia Dortmunddal mérkőzik meg.