Új napi átutalási limit az OTP-nél a csalások megelőzésére

Az OTP Bank bejelentette, hogy május 8-tól bevezetik a napi átutalási limitet, amely a bankkártyás tranzakcióknál már megszokott, de a bankszámlás internetes és mobilbanki átutalásoknál új biztonsági intézkedés lesz.

Az OTP Bank a csalások elleni védekezés részeként vezeti be a szabadon beállítható napi átutalási limitet, amelynek alapértelmezett összege napi 1 millió forint lesz. Az ügyfelek azonban saját igényeik szerint módosíthatják ezt az összeget az OTP MobilBankban. Az új funkció bevezetése összhangban áll a Magyar Nemzeti Bank biztonsági ajánlásaival.

Az új limit beállítása az OTP MobilBankban, az OTP InternetBankban vagy az OTP Direkt telefonos ügyfélszolgálatán keresztül, illetve személyesen a bankfiókokban is elvégezhető lesz. Az alapbeállítás szerinti napi 1 millió forintos korlátot az ügyfelek igényeiknek megfelelően csökkenthetik vagy növelhetik.

Azok az ügyfelek, akik még nagyobb biztonságot szeretnének, csökkenthetik a napi limitet, ezzel tovább mérsékelve a sikeres csalások esetén elszenvedhető veszteségeket. Ugyanakkor, ha valakinek a bankolási szokásai magasabb napi átutalási összeget igényelnek, a limit korlátlanul emelhető.

Az OTP Bank hangsúlyozta, hogy aki nem kívánja használni az OTP MobilBankot, az továbbra is módosíthatja a napi átutalási limitet az OTP InternetBank használata mellett, ehhez csak fel kell keresnie bármelyik OTP Bank fiókot.