Zéró kibocsátású cement a láthatáron

A globális szén-dioxid-kibocsátás rekordmagasságokat ért el, de a cementiparban jelentős változások zajlanak, amelyek a kibocsátás csökkentését célozzák. Az alternatív tüzelőanyagok használata és az új technológiák, mint a CCS, lehetővé teszik a környezetbarát cement előállítását.

A tavalyi globális szén-dioxid-kibocsátás meghaladta a 2019-es szintet, amit a háztartások energiafelhasználása, a közlekedés és az iparágak, így a cementipar is okozott. Azonban a cementgyártásban már megfigyelhető az alternatív tüzelőanyagok iránti elmozdulás, és hamarosan a piacon lesznek a jelentősen, akár 30 százalékkal kevesebb CO2 kibocsátással előállított cementek. Norvégiában pedig az első zéró kibocsátású cementgyár kezdi meg működését.

Magyarországon évente átlagosan 3 millió tonna cementet használnak fel, ami konjunkturális időszakban akár a 4,5 millió tonnát is elérheti. A cementgyártás során két fő kibocsátási forrás van: a tüzelőanyagból és a nyersanyagból származó kibocsátás. A mészkő égetésekor keletkező szén-dioxid kibocsátás csökkentésére nincs lehetőség, de a CCS technológiák segítségével a kibocsátás befogható és tárolható.

A Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) a magyar cementiparban élen jár a modern technológiák alkalmazásában. Az elmúlt 15 évben mind a Váci, mind a Beremendi Cementgyár modernizáláson esett át, és képesek 100%-ban alternatív tüzelőanyagok égetésére. Az RDF (Refuse Derived Fuel) és különböző ipari hulladékok hasznosítása révén nem csak a környezetet kímélik, hanem a gyártási folyamatokat is optimalizálják.

Szabó László, a DDC műszaki vezérigazgató-helyettese szerint a gyártás során az üzemi hőmérséklet ezer fok fölött van, így a hulladékok teljes mértékben átalakulnak, és a cement alapanyagába épülnek be.

Az alternatív tüzelőanyagok használata mellett a DDC új beszállítói láncot is kiépített, hogy biztosítsák az egyenletes gyártást. Az elmúlt évtizedekben ezek a technológiák Magyarországon is elterjedtek.

Az evoBuild termékcsalád bevezetésével a hagyományos cementhez képest legalább 30%-kal kevesebb CO2 kibocsátással készülő cementek kerülnek a piacra. Az evoZero termékcsalád pedig a CCS technológiával előállított, nulla szén-dioxid-kibocsátású cementet foglalja magában. A norvégiai Brevikben lévő anyacég gyárában egy teljes körű szén-dioxid-megkötő létesítményt állítanak üzembe, amely évi 400 ezer tonna CO2 megkötését teszi lehetővé.

A nulla CO2-kibocsátású cement bevezetése jelentős beruházási költségekkel jár, és Norvégiában a beruházás költségeinek 85 százalékát az állam finanszírozta. A fenntartható építőanyagok iránti kereslet jelenleg még visszafogott, de a szabályozók egyre inkább ösztönzik az ipari szereplőket a környezetbarát megoldások használatára.