OTP saját részvényeket vásárolt

Több mint 700 millió forint értékben vásárolt saját részvényeket az OTP Bank kedden, ezzel tovább növelve saját részvényállományát.

Az OTP Bank április 23-án, a Budapesti Értéktőzsdén 40 829 darab saját részvényt vásárolt, 17 375 forintos átlagáron, összesen mintegy 709,40 millió forint értékben. A tranzakció eredményeként az OTP Csoport saját részvényekből álló portfóliója 2 108 195 darabra emelkedett, ami a saját részvény állomány 0,75 százalékát teszi ki.

Az idei év folyamán az OTP több alkalommal is vásárolt saját részvényeket. A tranzakciók során változó darabszámokban és árakon, de összességében jelentős mennyiségű részvény került a bank tulajdonába. Az április 23-i vásárlás a legfrissebb a sorban, és az OTP árfolyama idén eddig 10,2 százalékos emelkedést mutat.

A részvénykereskedés és a hosszabb távú befektetési, illetve nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével történik. Az OTP saját részvény vásárlásainak pontos adatai és az árfolyam alakulása a Portfolio-Teletrader Kft. által nyújtott információk alapján érhetők el.