Árokszállási Zoltán az MBH Bank Elemzési Centrumának új vezetője

Az MBH Bank bejelentette, hogy Árokszállási Zoltán veszi át az Elemzési Centrum vezetését.

Az MBH Bank hivatalos közleménye szerint Árokszállási Zoltán több mint 15 éves szakmai tapasztalattal a háta mögött érkezik a bankhoz, hogy átvegye az Elemzési Centrum irányítását. Karrierje során számos vezetői pozíciót töltött be, és jelentős bankpiaci valamint elemzői ismeretekkel rendelkezik. Az új pozíciójában az elemzői csapatot fogja irányítani, és az átfogó makrogazdasági- valamint ágazati elemzések koordinálásáért lesz felelős.

Árokszállási Zoltán pályafutását az Erste Befektetési Zrt.-nél kezdte 2008-ban, ahol befektetési kapcsolattartóként és elemzőként is dolgozott 2008 és 2010 között. Ezt követően az Erste Banknál töltött be vezető pozíciókat, többek között vezető közgazdászként, kamat- és devizastratéga, valamint az Erste Group Bank AG bécsi elemzői csapatának vezetőjeként is tevékenykedett 2010-től 2021-ig.

A Morgan Stanley-nél country risk csapatvezetőként folytatta, majd az Államadósság Kezelő Központban ESG Elemzőként tevékenykedett 2022 közepéig. Legutóbbi állomáshelye az Equilor Befektetési Zrt. volt, ahol 2023 júniusától vezető elemzőként dolgozott, és részt vett a makrogazdasági, deviza-, kamat-, valamint részvénypiaci előrejelzések készítésében, továbbá befektetési ötletek és stratégiák kidolgozásában.