Amerikai nagyvállalatok gyorsjelentési szezonja

Az amerikai tőzsdén szereplő vállalatok gyorsjelentési szezonja során több nagy cég is meglepően jól teljesített, a Tesla viszont gyengébb mutatókat produkált.

Az amerikai nagyvállalatok közül többen is felülmúlták az elemzők várakozásait a negyedéves gyorsjelentési szezonban. A Tesla nyeresége 55 százalékkal csökkent, míg a PepsiCo, Lockheed Martin, Raytheon, Philip Morris, UPS, General Motors, General Electric, NextEra Energy, Kimberly Clark és Visa eredményei pozitívan meglepték a piacot.

A PepsiCo 2,3 százalékkal növelte bevételeit, amelyek 18 milliárd dollárt tettek ki, és 2 milliárd dolláros nyereséget ért el, ami részvényenként 1,61 dollárnak felel meg. A Lockheed Martin 17,2 milliárd dollár bevételt ért el, a Raytheon pedig 19,3 milliárd dollárt gyűjtött az év első három hónapjában.

A Philip Morris 8,8 milliárd dollár bevételt ért el, és a füstmentes dohánytermékei eladási mutatói 50 százalékos növekedést mutattak. A Visa minden részlege növelte a bevételeit, melyek összesen 8,8 milliárd dollárt tettek ki, és a cég 4,7 milliárd dollár eredményt produkált.

Szerdán a Meta, az IBM, a Boeing és a Ford is közzéteszi pénzügyi adatait, a Meta esetében 36,1 milliárd dolláros bevételt és részvényenkénti 4,32 dollár nyereséget várnak az elemzők.