A FoxPost rendszerét megbénította a Vinted ingyenes szállítási akciója

A Vinted ingyenes szállítási akciója miatt a FoxPost automaták használhatatlanná váltak, a cég vezérigazgatója szerint „szökőárszerű terhelés” érte a rendszert az elmúlt napokban.

Az utóbbi időben több panasz is érkezett a Telexhez, mely szerint a Vinted akciója következtében a FoxPost automatái használhatatlanokká váltak. Az ügyfelek arról számoltak be, hogy napok óta nem tudnak csomagot feladni, vagy csak nagy szerencsével bukkannak rá üres helyre az automatákban. Egyesek a cég webes felületének megbízhatóságát is megkérdőjelezték, mivel az rendszer helytelen információkat szolgáltatott az automaták foglaltságáról.

A FoxPost válaszában elismerte, hogy a rendszerükre szokatlanul nagy terhelés nehezedett az ingyenes csomagküldési akció miatt, amit a Vinted, egy független e-kereskedelmi piactér hirdetett meg. Bengyel Ádám, a cég vezérigazgatója és társalapítója szerint a váratlan akció népszerűsége miatt a csomagforgalom extrém mértékben nőtt, ami időszakosan túlterhelte a rendszerüket.

A cég tájékoztatása szerint a terhelés csökkentése érdekében meghosszabbították a futáraik munkaidejét, és igyekeznek a kiemelt automatákat üríteni. Emellett kapcsolatba léptek a Vinteddel, akik reagálva a problémákra, eltörölték az öt napos ingyenes szállítási limitet a FoxPost rendeléseknél, így a felhasználóknak már nincs időnyomás alatt csomagjaikat feladniuk.

A FoxPost szerint a helyzet hamarosan javulni fog, és a csomagautomaták telítettsége egy-két napon belül kezelhető mértékűre csökken, a hét végére pedig várhatóan normalizálódik a helyzet.