A Samsung válságüzemmódra vált: hatnapos munkahetet vezetnek be

A Samsung, a globális technológiai piac egyik meghatározó szereplője, válságüzemmódra kapcsolt, és a vezető beosztású munkavállalói számára hatnapos munkahetet rendelt el. Ez a lépés az emelkedő olajárak, a magas hitelfelvételi költségek és a dél-koreai fizetőeszköz leértékelődése által okozott kihívásokra adott válasz.

A világszerte egyre népszerűbb négynapos munkahét trendjével ellentétben a Samsung más utat választott, és a Korea Economic Daily értesülései szerint a válság leküzdése érdekében a hatnapos munkarendet vezette be vezetői számára. A vállalatcsoport egyik vezetője szerint a Samsung Electronics és más fő egységek teljesítménye a tavalyi évben elmaradt a várakozásoktól, ezért döntöttek a szokatlan lépés mellett.

A Samsung birodalom több részlegének vezetői már az év eleje óta önként vállalták a heti hat napos munkát, de mostantól a Samsung Electronics, a Samsung SDI és a Samsung SDS vezetőinek is kötelező lesz ez a gyakorlat. A plusz munkanapot szabadon dönthetik el, hogy szombaton vagy vasárnap töltik-e be.

A csoport vezetői szintje alatti dolgozókra ez a változás nem vonatkozik, ők továbbra is a megszokott heti öt napot dolgoznak, ahogy az a vállalatnál 2003 óta szokás.

A Samsung 2023-as évét nem úgy sikerült, ahogy azt tervezték, de 2024 első negyedévében már ismét a világ legtöbb mobilt eladó gyártója lett. A vállalat április 30-án teszi közzé első negyedéves eredményét, és óvatosan optimista a jövőt illetően, különös tekintettel az okostelefonok iránti kereslet várható növekedésére. Azonban fontos megjegyezni, hogy ez csak egy a vállalat számos üzleti szegmenséből.