Történelmet írt az orosz szupersztár az NHL-ben

A Tampa Bay Lightning orosz csatára, Nyikita Kucserov az ötödik jégkorongozó, aki egy idényen belül elérte a száz gólpasszt az észak-amerikai profiligában (NHL).

A Tampa Bay Lightning szerdai győzelmével, melyet a Toronto Maple Leafs ellen aratott 6–4-re, Nyikita Kucserov beírta nevét az NHL történelemkönyveibe. Kucserov a mérkőzésen szerzett góljával és gólpasszával érte el a 100 gólpasszt ebben az idényben, ezzel 144 ponttal (44 gól, 100 gólpassz) vezeti a kanadai pontversenyt.

Az NHL történetében korábban csak négyen értek el hasonló teljesítményt: a legendás Wayne Gretzky (122 gólpassz, 1990/91), Mario Lemiuex (114, 1988/89), Bobby Orr (102, 1970/71), és mostanában Connor McDavid, az Edmonton Oilers sztárja is száz gólpassz fölé jutott.

A rájátszás első fordulójában a Tampa Bay Lightning a Florida Panthers csapatával mérkőzik meg, míg a Toronto Maple Leafs a Boston Bruins ellen lép jégre.

A Pittsburgh Penguins csapata szerdán vereséget szenvedett a New York Islanders otthonában, 5–4-re. A mérkőzés után Jeffrey Carter, a Penguins játékosa, bejelentette visszavonulását. Carter 19 szezon alatt 1320 mérkőzésen 441 gólt és 850 kanadai pontot szerzett, és kétszer nyert Stanley Kupát a Los Angeles Kings csapatával, valamint olimpiai aranyérmet a kanadai válogatottal 2014-ben.

A Pittsburgh Penguins nem jutott be a rájátszásba, így az első körben a New York Islanders a Carolina Hurricanes csapatával fog megküzdeni.

Az Arizona Coyotes szerdai mérkőzésén 5–2-re legyőzte az Edmonton Oilerst, és ezzel búcsút intett Arizonának. A csapat a következő szezontól Utah államban fogja játszani hazai mérkőzéseit.