Ez egy kézi vezérelt helyzet és állapot volt. Ez így van ma is, de mondom, hogy ma már ez nyílt titoknak számít, tehát azért tudok róla beszélni. Ezzel önmagában nincs gond, a problémák ott kezdődnek, amikor ezeken az egyeztetéseken olyan jellegű információk jelennek meg, olyan jellegű információkat hallok, amelyekhez meggyőződésem szerint semmilyen legális módszerrel nem juthattak hozzá – mondta Szakács Árpád az Ultrahang című podcastban, amelyet a 444.hu szemlézett. A NER egykori kultúrpolitikusa és a megyei napilapok központi főszerkesztője hozzátette:

olyan jellegű dolgokat építettünk be a média világában, ami erkölcsi, morális és mindenféle értelemben elképesztő”.

Király Tamás műsorvezető Magyar Péter felbukkanásával magyarázta Szakács meghívását a műsorba, mert ő is csalódottan távozott a kormányzati sajtóból 2020-ban. Szakács volt a megyei napilapok központi szerkesztőségének a főszerkesztője, és így első kézből látott rá a folyamatokra.

„Nagyon sokat találkoztam Rogán Antallal, hiszen három kampányban is részt vettem, mint az összes megyei napilap központi szerkesztőségének a főszerkesztője. Akkoriban ez nem volt nyilvános, de ma már teljesen egyértelmű mindenki számára, hiszen nemrég még le is fotózták a különböző médiafőszerkesztőket, hogy jöttek ki a Karmelitából, hogy folynak egyeztetések, tehát hogy kéthetenként megjelent Rogán Antal, és az akkori médiában viszonylag magas pozícióval rendelkező emberek tekintetében összehangolta azokat a kampánystratégiákat, amelyek mentén a Fidesz politikája zajlott” – mondta Szakács a műsorban.

Szakács egy időben rendkívül jól feküdt a NER sajtójában, cikksorozataival nemcsak ellenzéki szereplőket, de kormányoldali figurákat is támadott: a „balliberális kulturális hálózatot” feltáró sorozata miatt bocsátották el például a Petőfi Irodalmi Múzeum éléről Prőhle Gergelyt. 2020 után Dúró Dóra Mi Hazánk-politikus tanácsadója lett, emellett Kárpátia Stúdió nevű kiadóját üzemelteti – emlékeztet a 444 cikke.

Fotó: YouTube