"Ez nagyon érdekes a Magyar Péter jelenségben" - Saját fegyverével győzheti le Magyar Péter a kormánypártot a szakértő szerint

Magyar Péter az elmúlt időszakban teljesen fejetetejére állította a magyar közéletet, és bebizonyította, hogy a lakosság igenis mozgósítható. A Political Capital alapítója szerint Magyar egyedi kombinációja a hírességnek és a politikusnak, aki felhasználja a Fidesz jelképeit és beszédmódját.

Somogyi Zoltán, a Political Capital alapítója a Propellernek adott interjújában elmondta, hogy Magyar Péter megmutatta, lehet vidéken is politizálni és az embereket aktivizálni. A szakértő szerint Magyar Péter hitelességét növeli, hogy belülről jött, és ezáltal hitelesen tudja képviselni az állításait, még akkor is, ha azokat mások nem tudnák hitelesen közvetíteni.

Somogyi kiemelte, hogy Magyar Péter bennfentessége adja meg neki azt az erőt, amely az ellenzéknek hiányzik. Példaként említette, hogy amikor Hadházy Ákos "lebuktató" fotókat közölt róla, azok valójában csak megerősítették Magyar Péter pozícióját, mivel ő maga is részese volt azoknak az eseményeknek.

A szakértő szerint Magyar Péter egy furcsa keveréke a celebnek és politikusnak, aki képes a kritikákat saját előnyére fordítani. Somogyi szerint Magyar Péter a támadásokat egyszerű üzenetekké alakítja, amelyekkel könnyen visszavághat.

Somogyi Zoltán hozzátette, hogy Magyar Péter sok mintát másol, például Trump és a Fidesz kampányából is átvett elemeket, és használja a politikai marketing vizuális elemeit, mint például a platós autót, piros-fehér-zöldre festve. A szakértő szerint Magyar Péter átveszi a Fidesz szimbólumrendszerét, és ugyanazon a területen mozog, mint a kormánypárt, ami aggodalomra adhat okot a Fidesz számára.

Ezen felül, Magyar Péter "minden eddiginél nagyobb" tüntetést hirdetett a választás előestéjére, ami tovább erősítheti a mozgósításban rejlő potenciálját. Az ilyen események révén Magyar Péter még inkább képes lehet a Fidesz szavazóit is meggyőzni, amint azt egy korábbi Fidesz-szavazó is megerősítette, aki most Magyar Péterre készül voksolni.