Trabantot lopott, hogy ne ázzon el a bringás

Egy férfi biciklivel indult útnak, de az eső miatt inkább egy parkoló Trabantot "kölcsönzött", hogy szárazon érjen haza. A rendőrség azonban hamarosan a nyomára bukkant.

Egy Nakon élő férfi május 3-án reggel arra ébredt, hogy eltűnt a Trabantja, amit az előző este nem zárt be, ráadásul a slusszkulcs is a gyújtáskapcsolóban maradt. A dombóvári rendőrök nyomozásba kezdtek, és nem sokkal később egy Göllén élő férfi házánál bukkantak a járműre.

Az 58 éves gyanúsított elmondása szerint Szakcsról indult Göllére biciklivel, de útközben esni kezdett az eső. Egy fa alá húzódott, majd észrevette a zárva hagyott Trabantot. Mivel amúgy is tervezett autóvásárlást, úgy döntött, hogy a kocsival folytatja az útját, biciklijét pedig a csomagtartóba tette.

A férfi vezetői engedéllyel soha nem rendelkezett, ennek ellenére elindult, hogy meglátogasson egy régi ismerősét Somogyszilben, majd onnan továbbment Göllére. A rendőrség közleménye szerint a férfi neve egy másik bűncselekmény kapcsán is felmerült, ahol egy ismerősétől állítólag 470 000 forintot tulajdonított el, amiből 300 000 forint még megvolt, a többit már elköltötte.

A gyanúsítottat mindkét lopás ügyében kihallgatták, és az ügy további vizsgálata a Dombóvári Rendőrkapitányságon zajlik.