Jill Cornick 68 év után távozik a Clarks-tól

Közel hét évtizedes szolgálat után távoznia kellett munkahelyéről Jill Cornicknek, aki 1956 óta dolgozott a blandfordi Clarks üzletben. A Metro szerint az asszony mindössze 14 éves korában kezdett el dolgozni az üzletben, és olyan elkötelezett volt, hogy 1969-ben még a nászútját is elhalasztotta egy továbbképzés miatt.

Cornick az elmúlt 68 év során folyamatosan a Clarksnál dolgozott, és még 1975-ben született fiát is ideiglenesen az üzletben nevelte. Nemrégiben azonban a vállalat bejelentette, hogy az üzletet azonnali hatállyal bezárják, ami azt jelenti, hogy Cornicknak is távoznia kell.

Az asszony utolsó munkanapján a vásárlók számosan látogattak el, hogy búcsút vegyenek tőle. Cornick elmondása szerint a bezárás hírét múlt csütörtökön kapták meg, és a hír mindenkit meglepett. Reményei szerint még néhány évig dolgozhatott volna, mielőtt nyugdíjba vonul.

Cornick az évek során számos családnak szolgált ki, és ismer olyan családokat is, amelyeknek négy generációját látta el. A következő időszakban a pihenésre tervez koncentrálni, és nem zárja ki a jótékonysági munkába való bekapcsolódást sem. „Szerettem ezt a munkát, ez volt az életem. Évekig a bolt fölött laktam, és a fiamat is ott neveltem fel” – emlékezett vissza.

Karrierje során Cornick különböző feladatokat látott el, kezdetben cipőtisztítással foglalkozott. A 2016 óta özvegy, jelenleg 82 éves nő alig vett ki betegszabadságot karrierje alatt.

A Clarks szóvivője háláját fejezte ki a blandfordi üzlet csapatának, különös tekintettel Cornick asszonyra. Az eseményekkel ellentétben, egy másik üzletben, egy londoni Sainsbury’sben, egy feltételezett tolvajt a bolt dolgozói összeverték, ami videóra is került. Az incidens kapcsán a Sainsbury’s kivizsgálást ígért, míg a Clarks esetében a bezárás híre váratlanul érte az alkalmazottakat és a közösséget.