Orbán Viktor a tinnyei Üvegtigrisnél járt

Orbán Viktor miniszterelnök egy "westernes" hangulatú kisfilmben tűnt fel, amelyet a tinnyei Üvegtigris büfénél rögzítettek. A Facebookon vasárnap késő délután közzétett videóban a miniszterelnök a Garancsi-tó partján található híres büfékocsihoz látogatott el, ahol Menczer Tamás kommunikációs igazgató volt a társa.

A nap folyamán Orbán Viktor oldala először Tiszaladányból jelentkezett be, majd este egy rövid összefoglalót is közzétettek a kampány első hetéről. Azonban a tinnyei klip vált a legnépszerűbbé, amelyben a miniszterelnök egy sült kolbászt rendelt a büfében.

Orbán lazán lépett ki a kisbuszból, tréfálkozott a büfés hölggyel, majd kifizette a sült kolbászt készpénzzel. Ezt követően Menczer Tamás megkérdezte, hogy ő is kaphat-e a kolbászból, mire Orbán Viktor a válla fölött nézve, kerülve a tekintetét, meghívta őt. A kormányfő végül „lemeózta” a kolbászt, és a negyedét átnyújtotta Menczernek.

A videóban látható volt, ahogy Menczer Tamás illedelmesen megköszönte a felajánlást, és kényszeredetten nevetett. A kisfilm végén Orbán Viktor és Menczer Tamás egyetértésben megállapították, hogy "Jó", majd a kampány folytatására utalva "Csapó, ennyi" kifejezéssel zárták a felvételt.

A miniszterelnök látogatása során megjegyezte, hogy egy kopasz fiatalemberre számított, amikor a filmmel ellentétben egy pultosnő fogadta őket. A kommentelők között Magyar Péter, a TISZA Párt alelnöke is feltűnt, aki csípős megjegyzéseket hagyott a poszt alatt, például arra utalva, hogy Menczer Tamás a kolbász negyedét ereklyeként vihette volna el, mint Havasi Berci a kólás dobozt.

Orbán Viktor miniszterelnök április 22-én indította el országjárását, amelynek első állomása a Veszprém vármegyei Nemesgörzsöny volt, legutóbb pedig a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Tiszaladányban járt. A Tinnyére tett látogatás során a miniszterelnök és Menczer Tamás közösen elfogyasztottak egy sült kolbászt, és Orbán Viktor a közösségi oldalára feltöltött videóhoz azt írta: „Lali szabin, de az Üvegtigris nyitva.” A videó bélyegképén pedig a „Kolbász lemózva” felirat olvasható.

Mint megírtuk, az Üvegtigrisben Gabent alakító Reviczky Gábor, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész több kemoterápiás kezelésen is túl van, miután kiderült, hogy a prosztatarák egy agresszív fajtája támadta meg a szervezetét. Az első három kezelést jól tűrte, de a negyedik és ötödik már megviselte, a hatodiktól pedig kimondottan rosszul volt, legyengült, szédült, sorozatos ájulásai voltak, és sokat romlott az állapota – végre azonban jobban érzi magát. A színpadra is visszatért, de mint mondta, nem lesz már olyan, mint a betegsége előtt volt. Szőke András legújabb filmjének, a Brigádnapló országos premier előtti jótékonysági vetítésén azonban nem tudott részt venni, mert megrepedt a bordája, és levegőt is alig tud venni.