Magyar remények a párizsi olimpián – szerdai program

Szerdán újabb magyar érmek születhetnek a párizsi olimpián, ahol Milák Kristóf 200 méter pillangón címvédésre készül, míg a Szilágyi Áron vezette férfi kardcsapat a negyeddöntőben az olaszokkal mérkőzik.

A magyar sportolók számos sportágban képviselik hazánkat a szerdai versenynapon. Az úszásban Milák Kristóf és Németh Nándor is döntős esélyekkel várja a napot, míg a kézilabda-válogatott Norvégia ellen folytatja a küzdelmet. A dzsúdóban Gercsák Szabina és Tóth Krisztián a negyeddöntőbe jutásért küzd, az asztaliteniszben Póta Georgina a legjobb 16 közé jutásért játszik, és a sportlövészetben Pekler Zalán és Péni István javíthatnak korábbi teljesítményükön.

Az úszók közül Kós Hubert és Telegdy Ádám 200 méter hát előfutamában, Kapás Boglárka pedig 200 méter pillangón indul. A triatlonban Kuttor-Bragmayer Zsanett és Lehmann Csongor, valamint Bicsák Bence képviselik Magyarországot. A férfi torna egyéni összetett döntőjében Mészáros Krisztofer lép szőnyegre.

A férfi kardcsapatban Szilágyi Áron, Gémesi Csanád, Szatmári András és Rabb Krisztián alkotják a magyar csapatot, amely az olaszokkal mérkőzik meg a negyeddöntőben 13:30-tól. A csapat tagjai egyéniben korábban kiestek, így most csapatban szeretnének eredményt elérni.

A sportlövészetben a férfi 50 méteres puska három testhelyzetű összetett versenyében Pekler Zalán és Péni István a kvalifikációban vesz részt, ahol javítaniuk kell korábbi, döntőbe nem jutó teljesítményükön. A kézilabda-válogatott a norvégok elleni mérkőzéssel folytatja az olimpiát, ahol a továbbjutásért kell küzdeniük, már reggel 9-kor pályára lépnek.

A dzsúdóban Gercsák Szabina és Tóth Krisztián a negyeddöntőbe jutásért lép tatamira, míg az asztaliteniszben Póta Georgina a dél-koreai Sin Jubin ellen játszik a legjobb 16 közé jutásért 10:00-kor. A férfi kardcsapat versenyében a magyar csapat az olaszok ellen kezd, ahol Szilágyi Áron és társai bizonyítási vágyból nem fognak hiányt szenvedni.

Az evezésben Pétervári-Molnár Bendegúz a középfutam a C/D döntőbe jutásért küzd 9:54-kor. A tornában Mészáros Krisztofer a férfi egyéni összetett döntőjében 17:30-kor vesz részt. A triatlonban a női verseny 8:00-kor, míg a férfi verseny 10:45-kor kezdődik.

Az úszásban a döntők és elődöntők este 20:30-kor kezdődnek, ahol Milák Kristóf a 200 méter pillangó döntőjében, Németh Nándor pedig a férfi 100 méter gyors döntőjében érhet oda a dobogóra. Kapás Boglárka esetleges elődöntője, valamint Kós Hubert és Telegdy Ádám elődöntői is ebben az idősávban lesznek.

A vívásban a férfi kard csapat versenyében a magyar csapat először az olaszokkal mérkőzik meg a negyeddöntőben, majd a további helyosztók következnek, a bronzmérkőzés 19:30-kor, a döntő pedig 20:30-kor kezdődik.