Gulyás Gergely a baloldal mélységéről és Magyar Péterről beszélt

A Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely a Mandiner Stratéga című műsorban beszélt a baloldal helyzetéről és Magyar Péterről, akit Mészáros Lőrinc emberének nevezett.

Gulyás Gergely szerint a baloldal "sokkal mélyebbre került, mint eddig bármikor volt". A miniszter két toposzt említett, amelyek szerinte jellemzőek a magyar közéletre: az egyik, hogy Mészáros Lőrincet elfogadhatatlan szereplőnek tartják a magyar gazdaságban, a másik pedig a nőkkel szembeni tisztelet kérdése. Magyar Pétert, aki korábban Mészáros-érdekeltségekben töltött be pozíciókat, nehéznek találja említeni a nőkkel szembeni tisztelet kontextusában.

Magyar Péter a Diákhitel Központ vezetőjeként is tevékenykedett egészen 2022-ig, és felügyelőbizottsági tagja volt az MBH Banknak. Varga Judit volt igazságügyi miniszter korábban beszélt arról, hogy férje verbálisan és fizikailag is bántalmazta.

Gulyás a műsorban úgy fogalmazott, hogy "Magyar Pétert Magyar Péterként ismertem, de Poloska Péterként nem". Ez a megjegyzés arra utal, hogy Magyar Pétert a kormányközeli szereplők "Poloska Péterként" emlegetik, miután nyilvánosságra hozott egy hangfelvételt volt feleségéről, amelyen Varga beszél arról, hogy Rogán Antal és köre hogyan avatkozott be a Schadl-Völner-ügy nyomozati irataiba.

A műsorban szó esett a közelgő választásokról is, ahol Gulyás szerint a jelenlegi polgármesterek többsége megtartja pozícióját, bár Budapesten ebben bizonytalan. A fővárost mégis Európa egyik leginkább konzervatív fővárosaként jellemezte.

Gulyás Gergely a Momentum európai parlamenti képviselőit és a DK-t is hazaárulónak nevezte, mert szerinte akadályozzák az EU-s pénzek feloldását, amelyeket a jogállamisági eljárások miatt fagyasztottak be. A miniszter szerint a magyar kormányon kívül mindenki háborúpárti.