Varga Szilvia életének vége

Varga Szilvia, a Közszolgálati Közalapítvány Kuratóriumának Fidesz által delegált tagja és elismert rendezvényszervező, hosszú betegség után, 53 éves korában elhunyt.

Varga Szilvia 1971-ben látta meg a napvilágot Budapesten. Felsőfokú tanulmányait a JPTE-BTF kulturális szervező szakán végezte, ahol 1996-ban szerzett diplomát. Karrierje során először a Miniszterelnöki Hivatal Kommunikációs Központjában tevékenykedett, majd az Országimázs Központban vállalt állami rendezvények rendezvényszervezési vezetői és tanácsadói pozíciót.

Az oktatás terén is kipróbálta magát, 2001 és 2006 között a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Kar Kommunikáció Szakán óraadó tanárként dolgozott. Ezenkívül a Fidesz Országos Hivatalában is részt vett rendezvényszervezőként, később pedig a párt programigazgatójaként is tevékenykedett.

Varga Szilvia a Kecskeméti Fesztiváliroda igazgatójaként, valamint saját rendezvényszervező vállalkozásának élén is bizonyította szakmai hozzáértését. 2010-ben az Országgyűlés a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumi tagjává választotta, ahol elnökségi tagként is szolgált.

2010–2011-ben a Hungarofest Nonprofit Kft. Nemzeti Rendezvények divízióigazgatójaként, 2011-től 2013-ig a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Nemzeti Rendezvényekért felelős tanácsadójaként dolgozott. 2013-ban nevezték ki a Hungarofest Nonprofit Kft. szakmai igazgatójává.

Szakmai pályafutása során számos jelentős rendezvény fűződik a nevéhez, többek között a Millennium nagy rendezvényei és protokolleseményei, az augusztus 20-i ünnepségek, a Sydney-i Olimpiai magyar napok, a Szent Korona Országházba történő átszállításának ceremóniája, valamint Mádl Ferenc köztársasági elnök beiktatási ünnepsége. Emellett a Fidesz kampányzáróinak, a Fringe Tehetségkutató Fesztiválnak, Pécs Európa Kulturális Fővárosa megnyitójának, az EU soros magyar elnökségének lakossági rendezvényeinek, a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének, Plácido Domingo koncertjének és az úszó-világbajnokság megnyitójának szervezésében is közreműködött.

Varga Szilvia munkásságát 2019-ben a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével ismerték el.

(MTI)