Rogán Antal testvére, Rogán Valéria maradhat Szakonyfaluban polgármester

Egyedüli jelöltként Rogán Valéria, a jelenlegi polgármester indul újra a tisztségért Szakonyfaluban, Rogán Antal szülőhelyén.

A Nyugat.hu és a 444 értesülései szerint a Helyi Választási Bizottság döntése alapján nem akadt kihívója a választáson. Szakonyfaluban, amely mintegy 370 főt számlál, a képviselőtestület négy tagjára összesen hat független jelölt pályázik június 9-én. Rogán Valéria, aki Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter testvére, 2014 óta áll a település élén, és idén is a Fidesz-KDNP színeiben készül megvédni pozícióját. Korábban, 2014-ben és 2019-ben is a szavazatok száz százalékát gyűjtötte be, ami tíz évvel ezelőtt 176, öt éve pedig 149 szavazatot jelentett.

A 444 szerint Rogán Valéria kihívója soha nem volt, még az 11 évvel ezelőtti időközi választáson sem, amikor először polgármesterré választották. A testület azonban pártszínektől független, kizárólag függetlenek indulnak a választáson. A Vas megyei településen a politikus korábban már háromszor is kihívó nélkül indult a választásokon.