Orosz rakétatámadások Harkiv régióban

Legalább tizenegy ember vesztette életét és harminchatan megsebesültek a Harkiv régiót sújtó orosz rakétacsapások következtében.

A harkivi főügyész hivatala tájékoztatása szerint a Harkiv városának északnyugati részén fekvő Mala Danylivka kerületet érő támadások hat halálos áldozatot és huszonheten sebesültet követeltek. A tragédia után mindössze húsz perccel egy második rakétacsapás is érte a területet. Ihor Terehov, Harkiv polgármestere szerint a rakéták egy szabadidős központot találtak el.

Oleh Szinyehubov, a Harkiv régió kormányzója beszámolt arról is, hogy a Kupjanszk térségében található két faluban további öt ember halt meg és kilencen sebesültek meg az orosz csapatok által indított rakéta-sorozatvetők támadásai következtében.

Az események hatására Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb légvédelmi eszközök beszerzését sürgette a nyugati szövetségeseitől, hogy Harkiv és más városok védelmét erősíthessék. Kiemelte, hogy két Patriot légvédelmi rendszer jelentős különbséget tenne Harkiv számára.