75 millió forint értékű drogfogás Pécsett

Egy magyar–német rendőrségi akció során 75 millió forint értékű kábítószert foglaltak le egy 60 éves pécsi férfinél, aki korábban már elítélték kábítószer-kereskedelem miatt.

A magyar és német bűnüldöző hatóságok együttműködésének eredményeként július 29-én sikerült azonosítaniuk egy magyar állampolgárságú, de németországi lakhellyel is rendelkező férfit, aki a gyanú szerint Hollandiából származó kábítószereket juttatott Magyarországra. Az összehangolt akció során a Készenléti Rendőrség nyomozói és a helyi rendőrség munkatársai elfogták a 60 éves pécsi férfit lakóhelye közelében.

A férfi ingatlanjaiban és autójában a nyomozók összesen közel hat kilogramm kábítószert találtak, amelyek közül a legnagyobb rész, közel 5 kilogramm, 3- és 4-CMC néven ismert kristályos vegyület, a többi amfetamin és kokain. A rendőrség a helyszínen kábítószerek hígításához használt vegyszereket és adalékanyagokat, valamint informatikai eszközöket és több millió forintot is lefoglalt a vagyonvisszaszerzés keretében.

A férfi ellen különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás, és a Pécsi Járásbíróság elrendelte a letartóztatását. Érdekesség, hogy a gyanúsítottat négy évvel ezelőtt a német bíróság már jogerősen 6,5 év szabadságvesztésre ítélte kábítószer és pszichotróp anyagok kereskedelme miatt, de a büntetés végrehajtását 2027-ig felfüggesztették. Az ügyben további két személyt is elfogtak, akiket szintén kábítószer birtoklásával gyanúsítanak.