Gyurcsány Ferenc ellen etikai eljárás indult, és kritizálja az üvegvisszaváltási rendszert

Leel-Őssy Gábor etikai eljárást kezdeményezett Gyurcsány Ferenc ellen, aki a Demokratikus Koalíció (DK) szabályainak megsértésével vádolja. A gyulai politikus, Leel-Őssy korábban kritizálta a párt választási kampányát és Gyurcsány lemondását követelte, amiért kizárták a DK-ból. Bár egy 70 oldalas dokumentummal támasztotta alá állításait, a helyi etikai bizottság a kizárását javasolta, amit Gyurcsány aláírása is megerősített. Leel-Őssy kijelentette, hogy "folytatni fogja a harcot", és bizonyítékokat szolgáltatott Gyurcsány állítólagos rossz magaviseletére.

Gyurcsány Ferenc a palack visszaváltási rendszert is kritizálta, mondván, hogy az rendkívül hatástalan és kompetenciahiányos. Kifejezte csalódottságát azokkal szemben, akik mindenről úgy vélik, hogy tudnak, de egyszerű feladatokkal, mint a palack visszaváltás, küzdenek. Hangsúlyozta, hogy kevesebb üres beszédre és több tehetségre és munkára van szükség. Gyurcsány kiemelte, hogy a működő állam számára fontos lenne az üvegvisszaváltási rendszer megfelelő kezelése.

A DK elnöke szerint a magyar kormány nem képes megfelelően kezelni az üvegvisszaváltási rendszert, és bár egy működő államnak ez nem jelentene problémát, a kormány mégsem talál megoldást. Gyurcsány azt is hozzátette, hogy a kormánynak nem csak az oktatási reformokkal, hanem az egyszerű üvegvisszaváltási rendszerrel is gondjai vannak.