Major Veronika bronzérmet szerzett Párizsban

A magyar sportlövő, Major Veronika bronzérmet nyert a női 25 méteres sportpisztoly versenyen a Párizsi Olimpián.

Major Veronika a pénteki selejtezőből az első helyen jutott a döntőbe, ahol végül 31 ponttal a harmadik helyen végzett. Ez az első olimpiai érem egy magyar sportlövő számára 20 év óta, amióta Igaly Diána aranyérmet nyert Athénban. Major sikerével a magyar csapat összesen hat érmet gyűjtött be a párizsi játékokon.

A magyar küldöttség érmei között szerepel Kos Hubert aranyérme a férfi 200 méteres hátúszásban, a férfi kardcsapat ezüstérme, valamint Milák Kristóf ezüstérme a férfi 200 méteres pillangóúszásban. Muhari Eszter is bronzérmet szerzett a női egyéni kardvívásban az elmúlt szombaton. Major Veronika érmével így a magyar csapat hatodik érmét szerezte meg a párizsi olimpián.

A sportlövő Major Veronika meghatódottan értékelt a döntő után, elmondva, hogy nagyon boldog, mert megvan, amiért jött. A verseny közben csak a technikára fókuszált, és bár nem érezte magát jól a lőállásban, végigcsinálta a munkát, amire nagyon büszke. A magyar versenyző könnyeivel küszködve mondott hálát az otthoni szurkolóknak, akiknek a támogatását is érezte.

Major Veronika azt is elmondta, hogy nem zavarta meg, hogy szétlövéssel került be a legjobb háromba, mert ebben általában jól szokott szerepelni, és ezúttal is így volt, Manu Bhakert megelőzve lett harmadik. A magyar pisztolyosoknak ez a legjobb ötkarikás eredménye a szöuli olimpia (1988) óta, akkor Kovács Zoltán lett harmadik a férfiak gyorstüzelő pisztolyos versenyszámában.

Az eredményhirdetés után Major Veronika elmondta, hogy abszolút elégedett és nem lehetne boldogabb, hiszen azért jött, hogy érmet nyerjen, és ezt a célt a végletekig hajtotta magában. A verseny elején döcögősen indult, voltak olyan sorozatai, amikor hiába lőtt tízest, mert csak 10.2-től van találat. Ennek ellenére nem engedte, hogy ezek az eredmények letörjék, és hajtotta magát, hogy még jobb legyen. Az olimpiai kvótáért folytatott versengés is előnyére vált, hiszen érezte, hogy benne van az eredmény a kezében. A 10 méteres sportpisztolyban korábban szerzett döntős tapasztalatai is segítették, hogy megtapasztalja a hangulatot, a körülményeket, és ez is hozzájárult ahhoz, hogy elérje a célját. Külön boldogság számára, hogy olimpiai rekordot állított be, így a neve még egy helyen fel lesz tüntetve.