Kilép a pártból a Momentum elnökségi tagja

Nem tud már azonosulni a Momentum mostani irányvonalával, ezért kilépett a pártból Ilyés Márton, a párt egyik első számú vezetője, város és vállalkozásfejlesztő. Ilyés Márton gazdaságpolitikus, korábbi elnökségi tag, aki egy Facebook-posztban gratulált a pártnak, majd jelentette be a távozását.

"Ma lezárult az ajánlásgyűjtés-leadás időszaka. Gratulálok a Momentumnak a (szokásos) heroikus küzdelemhez, hogy szinte mindenütt sikerült elérni a szükséges számokat! Meg akartam várni ezt a pillanatot a nyilvános bejelentésével, hogy kiléptem a Momentumból" – írta a politikus a közösségi médiában.

A Momentum korábbi elnökségi tagja a posztjában megköszönte a bizalmat és a szép emlékeket, de hozzátette, hogy mára már nehezen tud azonosulni a Momentum jelenlegi irányvonalával. Kifejtette, hogy nem érti a párt politikai ajánlatát a budapesti választásokon, ezért képviselni sem tudja még a szűkebb környezetében sem. "Még sincs semmi neheztelés bennem, hiszen nem láthatom, milyen kényszerek határoznak meg egyes döntéseket (és korábban magam is láttam, sokszor milyen kicsi a valódi mozgástér). Sajnos a kényszerpályákról való letérésre nem látok valódi esélyt. Hitehagyott vagyok, de nem akarok a Momentum irányvonalával szembemenő véleményt képviselni Momentum tagként" – magyarázta döntését.

Ilyés úgy véli, divat lett leszólni a Momentumot, de szerinte a párt egy "nemes vállalkozás" arra, hogy jobb hely legyen Magyarország. Tiszteletét fejezte ki azok iránt, "akik folytatják a küzdelmet", de számára egyre nehezebbé vált azonosulni a párt jelenlegi irányvonalával. "Minden jót Momentum!" – zárta sorait Ilyés.

Ilyés Márton 45 éves közgazdász, korábban a Hírközlési Hatóságnál és a Főpolgármesteri Hivatalnál is dolgozott, a Rajk Szakkollégium volt igazgatója, majd a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány kuratóriumi elnöke. Ilyés a 2018-as országgyűlési választások előtt a Momentum egyik elnökségi tanácsadója volt, 2021-től az elnökség tagja.