A Fidesz kerületi polgármesterjelöltjét az olasz maffia pénzének mosásával vádolja a DK

Az ellenzéki Demokratikus Koalíció (DK) vádakat fogalmazott meg a Fidesz XV. kerületi polgármesterjelöltje, Lehoczki Ádám ellen, aki állítólag segédkezett az olasz maffia pénzének tisztára mosásában. A párt válaszokat követel Pintér Sándor belügyminisztertől az ügy kapcsán.

A DK közleményében azt állítja, hogy Lehoczki Ádám, aki ügyvédjelöltként dolgozott, saját vagyonnyilatkozatában ismerte el, hogy Sz. Edina munkatársa, akit a magyar és olasz hatóságok a calabriai maffiával való szoros együttműködés gyanújával 2023. január 25-én őrizetbe vettek.

A DK-s Barkóczi Balázs szerint a polgármesterjelölt munkáltatója, Sz. Edina, bűnszervezetet alkotva az olasz maffiával, olyan cégeket vezetett, amelyeket a maffia működtetett és ellenőrzött, és amelyeket illegális vagyonátruházásra, pénzmosásra és bűncselekményekből származó jövedelem tisztára mosására használtak.

A párt írásbeli kérdéseket intézett Pintér Sándorhoz, hogy tisztázza Lehoczki Ádám szerepét a calabriai maffia magyarországi pénzmosási ügyeiben, és hogy Lehoczki segédkezett-e Sz. Edinának a maffia pénzének tisztára mosásában, 168 fiktív cég felhasználásával.

A DK arra is kíváncsi, hogy Lehoczki Ádám milyen szerepet játszott azoknak a cégeknek a magyarországi bejegyzésében, amelyeket Sz. Edina szerkesztett, ellenjegyzett és képviselt, és amelyek célja a drogkereskedelemmel és uzsorával foglalkozó olasz maffiacsaládok vagyonának tisztára mosása volt.

Az ellenzéki párt felszólította Lehoczki Ádámot, hogy álljon ki a nyilvánosság elé és adjon egyértelmű válaszokat a felmerült kérdésekre.