Ismét Orbán Viktornak üzent Magyar Péter

Magyar Péter, a TISZA-párt vezetője egy nem nyilvános kormányhatározatot hozott nyilvánosságra, amely állami ingatlanok eladásáról rendelkezik, és kérdéseket intézett Orbán Viktor miniszterelnökhöz.

Magyar Péter Facebook-oldalán osztott meg egy nem nyilvános kormányhatározatot (2201/2023), amely szerinte a nemzeti vagyon "haveri, családi körbe" történő átjátszásáról szól. A dokumentum 48 állami ingatlan eladásáról rendelkezik.

A kormányhatározat tartalmát nem lehet ellenőrizni, mivel nem nyilvános, de Magyar Péter szerint értékes ingatlanokról van szó, amelyek többek között a büntetés-végrehajtás, a tankerületek, a nemzeti parkok és a rendőrkapitányságok fennhatósága alá tartoznak, valamint állami cégek és a mentőszolgálat Balaton-parti üdülői, oktatási és rekreációs központjai is szerepelnek az értékesítendők között.

Magyar Péter kérdéseket intézett közvetlenül Orbán Viktorhoz, arra kíváncsi, miért kerülnek eladásra ezek az ingatlanok, köztük egy jelentős balatoni partszakasz és kikötő, és miért próbálják ezt eltitkolni a magyar emberek elől.

Az alelnök úgy véli, az értékesítésből a kormányközeli személyek profitálnak majd, és lakóparkok építésére kerülhet sor az állami alkalmazottak számára megfizethető üdülési lehetőségek helyett. Ez ellentétes a család- és vidékbarát politikával, amit az állam hirdet.

Magyar Péter további kérdéseket is felvetett, például hogy mire költik a befolyó vételárat, és hány titkosított kormányhatározatot hoztak tavaly. Azt is kifogásolja, hogy a liciteket rövid határidővel hirdetik meg, ami szerinte a miniszterelnök vejének és körének kedvez, és nem érti, miért titkosak ezek a dokumentumok.

Végezetül Magyar Péter azt ígérte, hogy a jelenlegi korszak véget ér majd, és lépésről lépésre, tégláról téglára visszaveszik a nemzeti vagyont, valamint ki fogják vizsgálni az ehhez hasonló ügyeket.

Állításai miatt kérdéseket küldtünk Havasi Bertalannak, a miniszterelnök szóvivőjének, illetve a Kormányzati Tájékoztatási Központnak.