Tömegsírszerű AI-grafikával támadják Juhász Pétert és csapatát

Egy titokzatos Facebook-hirdető mesterséges intelligencia által generált grafikával támadja Juhász Pétert, a V. kerületi ellenzéki polgármesterjelöltet és csapatát. A Mindenekel5 nevű oldalon megjelent hirdetés a magyar közállapotokat és az AI fejlettségét is reflektálja.

A Mindenekel5 Facebook-oldalon terjesztett hirdetésben Juhász Pétert gyalázó és drogosozó tartalmakat közölnek. A poszt szövege maga nem különösebben figyelemre méltó, azonban az illusztráció annál inkább. A kép első ránézésre azt sugallja, hogy Juhász kerületében a látszólagos rend és csillogás mögött borzalmak húzódnak meg.

A grafika fekete-fehér része egy tömegsírt vagy undorító szeméttelepet idéz, ami erős zsigeri hatást vált ki a nézőből. Az előtérben látható alakzatok hullaszerűek, de az arcuk elmosódott, ami bizarr látványt nyújt.

A kép hátsó részén egy pályaudvar várótermében elhelyezett szeméttelep látható, ahol alvó utasok vagy hajléktalanok pihennek. Közelebbről azonban ezek az alakok inkább AI-teremtményeknek tűnnek, nem emberi lényeknek.

A Mindenekel5 Facebook-oldalról keveset tudni, 99%-ban Juhász Pétert támadják, de előfordult már, hogy a fideszes polgármestert is bírálták. A cikk írója kérdéseket küldött az oldalnak, és ígéretet tett arra, hogy amint választ kap, tájékoztatja az olvasókat.

A támadások ellenére Juhász Péter csapatában új tagok is megjelennek, mint például Bródy-Farkas Anita, aki az 1. választókerület képviselői helyéért indul. Bródy-Farkas Anita, aki Bródy János zenész felesége, független jelöltként, több évtizedes menedzsmenti tapasztalattal és államigazgatási főiskolai diplomával rendelkezik. Ő lesz a turizmussal és a lakhatással kapcsolatos ügyek felelőse Juhász csapatában. Bródy János, az ellenzéki tűntetések rendszeres résztvevője, a jelenlegi politikai helyzetről szólva elmondta, hogy "eléggé a szakadék szélén táncolunk" és "nagyon zűrzavaros a világ". Ezzel szemben felesége, Bródy-Farkas Anita optimistább a jövőt illetően, és azt írta, hogy képviselőként azért fog dolgozni, hogy a kerületben rejlő lehetőségek valóban megvalósuljanak.