Fidesz az elsők között adta le az EP-választáshoz szükséges aláírásokat

Menczer Tamás, a Fidesz kommunikációs igazgatója büszkén jelentette be, hogy pártja elsőként adta le az Európai Parlamenti (EP) választáshoz szükséges ajánlásokat.

A Fidesz kommunikációs igazgatója, Menczer Tamás egy lendületes videóüzenetben számolt be arról, hogy a Fidesz már szombaton leadta az EP-listaállításhoz szükséges aláírásokat a Nemzeti Választási Irodánál (NVI), ahol hivatalosan is nyilvántartásba vették a párt indulását. Menczer diadalittasan említette meg, hogy a Fidesz ismét az első helyen áll, míg a többi párt még az aláírások leadásánál tart.

Menczer Tamás a videóüzenetben kifejtette, hogy a Fidesz a "valaha volt legerőteljesebb, legnagyobb legerősebb EP-kampányt" folytatja, és céljuk, hogy mindenkihez eljussanak, lehetőséget adva arra, hogy támogassák a béke hangját. A kommunikációs igazgató szerint a Fidesz jelenlétével a béke is garantált.

„Elsők vagyunk. Megint! Elsőként gyűjtöttük össze az aláírásokat, elsőként adtuk le, és az indulásunkat is elsőként vették hivatalosan nyilvántartásba. A többi párt még le sem adta az aláírásokat” – mondta Menczer Tamás, hangsúlyozva a Fidesz-KDNP elkötelezettségét és az EP-választás tétjét, miszerint a választóknak a béke és Magyarország biztonsága mellett kell dönteniük. "Védjük meg Magyarország békéjét és biztonságát! Június 9-én csak a béke, csak a Fidesz" – fogalmazott a kommunikációs igazgató.

Az EP-listaállításhoz szükséges ajánlások száma legalább 20 ezer, de a pártok gyakran többet gyűjtenek össze a hibás adatok és adminisztrációs problémák elkerülése érdekében.

A Fidesz-KDNP EP-listáját Deutsch Tamás, jelenlegi veterán EP-képviselő vezeti, aki a kegyelembotrány miatt a közélettől visszavonult Varga Judit volt igazságügyi miniszter helyére "ugrott be".

Nem csak az EP-listánál voltak elsők a kormánypártok, hanem a főpolgármester-jelöltek startjánál is. Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP jelöltje volt ugyanis az első, aki leadta az ajánlásokat, és így őt vették először nyilvántartásba, még április 26-án, pénteken.

Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat. Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.