A parlament a baloldal brüsszeli tevékenységének vizsgálatáról tárgyal

A magyar Országgyűlés hétfői egynapos ülésén tárgyalja a baloldal állítólagos „magyar érdekkel szembeni brüsszeli politikai akcióinak” feltárását célzó vizsgálat eredményeit. Az MTI tájékoztatása szerint az ülés napirend előtti felszólalásokkal kezdődik 13 órakor, majd interpellációk, azonnali kérdések és kérdések következnek három órán keresztül.

A vita az európai ügyek bizottságának jelentéséről fog szólni, amely a baloldal magyar érdekkel szembeni brüsszeli politikai akcióinak feltárását célozta. A parlamenti honlapon közzétett napirendi javaslat alapján a jelentés elfogadásáról szóló határozati javaslatban az Országgyűlés felszólítja a baloldalhoz tartozó választott tisztségviselőket, hogy a jövőben tartózkodjanak a magyar nemzeti érdekeket veszélyeztető tevékenységtől.

Emellett a határozati javaslat arra kéri a Szuverenitásvédelmi Hivatalt, hogy végezzen vizsgálatot az ügyben. Az ülés 13 órakor kezdődik, és a napirendi javaslat szerint a jelentés vitája követi az interpellációkat és az azonnali kérdéseket.