A Sziget Fesztivál hatása a budapesti közlekedésre

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) bejelentése szerint a Sziget Fesztivál idején változik a közlekedési rend Budapesten. A Mozaik utcát és a Budai alsó rakpart egy szakaszát időszakosan lezárják, emellett a közösségi közlekedési eszközök menetrendje is módosul.

A BKK tájékoztatása alapján a Sziget Fesztivál miatt augusztus 7-től 12-ig tartó időszakban, valamint augusztus 15-én 20 óráig a Budai alsó rakpart északi szakaszát lezárják a Mozaik utca és a bevásárlóközpont parkolója között. A Mozaik utcát naponta 13 órától hajnali 3 óráig zárják le, és a Margit-híd közötti részen is korlátozásokra kell számítani.

A közlemény kiemeli, hogy a Mozaik utca környékén és a Szentendrei úton a megszokottnál több gyalogos és erősebb forgalom várható, különösen a délutáni és esti órákban. A BKK ezért a fesztiválra érkezőknek a közösségi közlekedést ajánlja, és ennek érdekében a H5-ös HÉV sűrűbben, éjjel-nappal közlekedik a Batthyány tér és Aquincum, illetve Szentendre között augusztus 13-ig. A 226-os autóbusz viszont rövidített útvonalon jár, a Nyugati pályaudvar és Aquincum között közlekedik, az Óbudai-szigetre nem tér be.

A Sziget CityPass by Budapest Card karszalaggal rendelkezők számára a közösségi közlekedés díjmentesen használható, és a BKK a Filatorigát HÉV-állomáson ideiglenes értékesítési pontot is üzemeltet.

A fesztivál gyalogos útvonalai megváltoztak az előző évekhez képest. Az idei évtől a HÉV Szentlélek téri megállója közelében lévő H-hídi bejáraton gyalogosok és kerékpárosok sem mehetnek be a fesztiválterületre, a főbejárat a HÉV Filatorigáttól néhány perces sétára lévő K-hídon keresztül közelíthető meg.