Jordán Tamás három hónap után tér vissza a színpadra

Jordán Tamás színész, rendező, aki tavasszal kórházba került és előadásait lemondta, most teljesen felépült és ősszel visszatér a színpadra.

Jordán Tamás április végén kénytelen volt lemondani az önálló estjeit és a Rózsavölgyi Szalonban tervezett előadásait is, miután több hétre kórházba került és egy kisebb beavatkozáson is átesett. A színész több mint egy hónapot töltött a kórházban, de a betegségének pontos természetéről nem kívánt részleteket megosztani, csupán annyit árult el, hogy nem baleset érte, és a betegsége gyógyítható, nem súlyos volt.

A 81 éves művész a Blikknek elmondta, hogy a kórházi kezelések sikeresek voltak, és bár gyógyszerei számát növelni kellett, további operációra vagy kezelésre már nincs szüksége. Jordán Tamás pszichésen jól viselte a gyengélkedést, mert biztos volt a gyógyulásában, és abban, hogy visszatérhet még a színpadra, ami erőt és motivációt adott neki a felépüléshez.

Az orvosok zöld utat adtak a színésznek, így ősszel, az új színházi évad kezdetekor visszaveszi szerepeit a Rózsavölgyi Szalonban és a Pince Színházban. Jordán Tamás elmondása szerint, bár egy színész lehet bármennyire is beteg, a színpad mindig hiányzik, hiszen az az életük része. Közel három hónap kihagyás után már alig várja az első estét, bár biztos benne, hogy az első előadáson a megszokottnál jobban fog izgulni.

Jordán Tamás júniusban már színpadra lépett Magyar Péter kampányzáró rendezvényén, ahol megjegyezte: „Hatvan éve állok rendszeresen színpadra, de én még ekkora közönséget soha nem láttam”.